"Ereğli Eğitim Kampüsü ile ilgili önümüzdeki hafta Vali başkanlığında rektörümüzün de katılacağı bir toplantıda enine boyuna masaya yatıracağız. Doğru olanı yapmak için çalışacağız. Hassasiyetimiz nerede olması gerektiği konusunda zaten tavrımız belli. Rektör hocamız da aynı şeyi düşünüyor. Biz gerekli alt yapıyı hazırladık"

"İstiyoruz ki şehrin sorunları burada konuşulsun ama maalesef şehrin sorunları burada konuşulamıyor. Kutuplaşma istemiyoruz ama maalesef bazı arkadaşlarımızın hazımsızlıklarından ötürü kutuplaşmada ısrarcılar"

"Gizli saklı birşey yok, herşeyimiz şeffaf. Odaya geldiğimiz ilk gün Ticaret Bakanlığı'ndan müfettiş istedik. Müfettiş görevlendirme yazısı geldi, gelecek defterleri geçmiş döneme, 10 yıla ilişkin bakacak. Art niyet gözetmedik. Temiz alacağız, temiz bırakacağız. Küsmece, darılmaca yok"

"2019 Yılı Ereğli açısından üretim açısından da karlılık açısından da verimli bir yıl olacağın OYAK Yönetim Kurulu söyledi. Çalıştırmış oldukları sağladıkları istihdamda düşüş olmayacağı, maaşlarda da düşüş olmayacağını belirtti"

 

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ve TSO Yöneticileri ile düzenlediği toplantıda gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.

 

"GÖREV HEPİMİZİN"

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan enflasyonla mücadele programını önemli bularak desteklediklerini belirterek sözlerine başlayan Keleş, "Ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir" dedi.

 

"ÖN CEPHEDE YER ALACAĞIZ"

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) ve Odalar Borsalar'ın her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içerisinde olduğuna değinen Keleş, "81 İl ve 160 ilçede odalarımız ve borsalarımız enflasyonla mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır. Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminim. Ereğli TSO olarak tüm oda üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyorum. İnanıyorum ki Ereğli olarak gereken fedakarlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadelede en ön cephede yer alacağız" ifadelerine yer verdi.

 

"HEP GEZİYOR, GEZME TOZMA"

Odanın yaklaşık 1,5 aydır faaliyetlerine ilişkin de bilgiler aktaran Keleş, özetle şu ifadeleri söyledi: "Hep geziyor, gezme tozma gibi görülebilir ama hiçbir tanesinde kendimize ayırdığımız bir saat yok, hepsi ile dolu dolu, şehrimizde olmayanları görme adına çok ciddi kazanımlar elde ettiğimiz görüşme ve ziyaretler oldu.

 

"İNŞALLAH DOĞRU YERE ULAŞMIŞTIR"

TOBB aracılığı ile ilçemizde 851 öğrenciye bot yardımı yapıldı. Bu yardımları basında kullanmak istemedik. Bize Milli Eğitim'den aldığımız listelere göre yardımlar yapıldı. İnşallah yardımlar doğru yere ulaşmıştır.

 

EREĞLİ EĞİTİM KAMPÜSÜ MASAYA YATIRILIYOR

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü ile Ereğli Eğitim Kampüsü konusunu konuştuk. Bunun ile ilgili olarak valimizin de katılımı ile önümüzdeki hafta rektör hocamızın da katılacağı toplantı tertip edilecek. Burada konu enine boyuna masaya yatıracağız. Doğru olanı yapmak için çalışacağız. Hassasiyetimiz nerede olması gerektiği konusunda zaten tavrımız belli. Rektör hocamız da aynı şeyi düşünüyor. Biz gerekli alt yapıyı hazırladık, TOBB Başkanı, milletvekillerimiz ve Cumhurbaşkanımızın haberi var.

 

"YÜK ALMAZ YÜK VERİR"

Gerçekten Ereğli için çok güzel işler yapacağına inandığımız bir Kaymakamımız var. Sorun çözme odaklı, iş yapma odaklı. Yük almaz yük verir, bizim yük verecek insanlara ihtiyacımız var. Zonguldak'ın 5 milletvekili var, onları da ziyaret ettik, 5 milletvekilimizi de odamızda ağırlayacağız.

 

"İLÇEMİZİN AYAK UYDURMASI LAZIM"

Şehrimizde huzurun, iş yapma şeklinin hayata bakışın tekrar değişmesi gerekir. Dünya hızla değişiyor, ülkemiz de aynı şekilde, ilçemizin buna ayak uydurması gerekiyor. Varsa eksiklikler bizde bu şehrin paydaşı olarak bizde varız, biz bunları söyleyeceğiz. Kişisel olarak kimseyle kavgamız olmayacak. Kimse beni ve arkadaşlarımızı sevmek zorunda değil, biz iş yapacağımız kişilerle iyi ilişkiler kurmak zorundayız. Bizim işimiz bu.

 

"HESABINI BİZE ALLAH SORAR"

Odamızın her faaliyetini çok dikkatli yapıyoruz. Her kuruşunu dikkatli harcamaya çalışıyoruz. Bu paralar bizim değil üyelerimizin kazançları ile verdikleri paradır. Çünkü bunun hesabını bize Allah sorar. O yüzden bu konuda dikkatli olmak zorundayız. Tüm meclis toplantılarımızı düzenli olarak yapıyoruz, geçen ay da yapılmayanı yaptık. Tüm komite başkanlarını toplantıya davet ettik ve meclisi 27 kişi ile yaptık. İstiyoruz ki şehrin sorunları burada konuşulsun ama maalesef şehrin sorunları burada konuşulamıyor. Kutuplaşma istemiyoruz ama maalesef bazı arkadaşlarımızın hazımsızlıklarından ötürü kutuplaşmada ısrarcılar.

 

TSO'NUN 10 YILI İNCELENECEK

Gizli saklı birşey yok, herşeyimiz şeffaf. Odaya geldiğimiz ilk gün Ticaret Bakanlığı'ndan müfettiş istedik. Müfettiş görevlendirme yazısı geldi, gelecek defterleri geçmiş döneme, 10 yıla ilişkin bakacak. Art niyet gözetmedik. Temiz alacağız, temiz bırakacağız. Küsmece, darılmaca yok. Niyetimiz tamamen temiz almak ve temiz bırakmaktır. Varsa bir hata aynı hatayı yapmamaktır. Bundan doğal birşey olabilir mi?

 

"TAKIYI CEBİMİZDEN TAKIYORUZ"

Düğüne gittiğimizde takı takıyorsak cebimizden takıyoruz. Kim nereye gidiyorsa cebimizden alıp takıyoruz. Bunun dışında yol ve yöntem yok. Sokakta bazı densiz insanlarca konuşuluyor. Adam istiyor ki hiç bir yere gitmesin TSO hiçbirşey yapmasın. Ya nasıl yapmayacaksın, gitmeyeceksin?

 

"MAAŞLARDA DÜŞÜŞ OLMAYACAK"

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı ile görüştük. Her yaptığımız görüşmeleri de basına servis etmiyoruz. İşe oğlumu, kızımı al veya şu üyemize şu sacı ver diye konuşmadık. Bu şehirle ilgili ne düşünüyorsunuz dedik. 2019 Yılı Ereğli açısından üretim açısından da karlılık açısından da verimli bir yıl olacağın OYAK Yönetim Kurulu söyledi. Çalıştırmış oldukları sağladıkları istihdamda düşüş olmayacağı, maaşlarda da düşüş olmayacağını belirtti"

Gazetecilere ve TSO yöneticilerine pide ikramı yapıldığı toplantıda Keleş, ilçede sportif faaliyetlerin arttırılmasına yönelik Erdemir'in üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğine değindi, amatör spor kulüplerine Erdemir tarafından 1-2 top verilmekle sosyal sorumluluğun yerine getirilemediğini anlattı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)