Gökçebey Beldesinde yaşanan su baskınından dolayı esnafa ve belediye başkanına geçmiş olsun dileklerini ileten Yayla, bir yerel gazetenin su baskınının belediyeden kaynaklandığını belirten haberini eleştirdi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, Gökçebey'de yaşanan sel felaketi olayının bir yerel gazetede Gökçebey Beldesi Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan'ın alt yapıya önem vermemesine bağlamaya çalıştığını eleştirdi.
"Böyle acılı, üzüntülü bir günde gerçek dışı yorum, haksız bir kusur izafesi insanları çok üzmektedir. Olayı bilmeden bu gibi yazılar yazılmamalıdır" diyen Yayla, su baskını yaşanan Gökçebey Belde esnafına ve Gökçebey Beldesi Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan'a geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bir doğal felaketin sorumlusunun asla bir belediyenin ve belediye başkanının tutulamayacağını ifade eden CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

TESELLİMİZ CAN KAYBI OLMAMASI
"Yaşadığımız son hafta içinde Karadeniz Bölgemiz aşırı yağışlara maruz kalmıştır. Yağışlar mevsim normallerinin çok çok üstünde, doğal felaket oluşturacak güçtedir. Nitekim Gökçebey İlçemizi sel basmış birçok hasar, yıkım oluşmuştur. Bu doğal bir felakettir. Bizleri de derinden üzmüştür. Tek tesellimiz can kaybının olmayışıdır.Bir gazetemiz, Gökçebey'deki su baskını olayını, Sn.Belediye Başkanımız Zeki Kılıçarslan'ın alt yapıya önem vermemesine bağlamaya, onu kusurlu göstermeye çalışmaktadır ki bunu anlamak mümkün değildir. Böyle acılı, üzüntülü bir günde gerçek dışı yorum, haksız bir kusur izafesi insanları çok üzmektedir. Olayı bilmeden bu gibi yazılar yazılmamalıdır.

ANİ SU BASKINI
Su baskınının, selin, Gökçebey Belediyesi ile ne alakası olabilir ki? Olay oluş şekli bellidir. Çok aşırı yağmurlar sonrası, dere taşmıştır. Selin dağlardan, ormanlardan sürükleyerek getirdiği ağaçlar, büyük tomruklar ve çeşitli atıklar köprü altlarını tıkamış bir kısım suyun mecrası değişmiştir. Dere yatağı suları taşıyamamıştır. Bu şekilde Gökçebey İlçesi taşkın suların hasarına, yıkımına uğramıştır. Olay budur. İlçe de insan gücünün yetebileceği her türlü tedbir alınmıştır. Buna rağmen ani su baskını yaşanmıştır. Bu doğal felaketin kusurlusu asla Belediye veya başkanı değildir. Kusurlu başka yerde aranmalıdır. Ancak şu anda yaraların sarılması zamanıdır. Acıların üzüntülerin paylaşılması zamanıdır. Birlik zamanıdır. İnşallah bir daha böyle bir felaketi yaşamayız. Gökçebey'imize esnafımıza,  Sn Belediye Başkanımıza geçmiş olsun."