Spor Toto Süper Lig'de şampiyonun belli olmasının ardından taraftarlar trafiği birbirine kattı. Kendilerini Zonguldakspor’lu taraftarlar olarak gösterenler ise Fenerbahçelilerin önünde Fenerbahçe forması yakıp yerlere attı. Bu hareket Zonguldaksporlu vatandaşları rahatsız etti. "Kimse Zonguldakspor'un adını kullanarak böyle rezillik yapamaz. Bunlar değil taraftar olsa olsa başka şeydir" sözleriyle forma yakanları kınadılar.


 

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Zonguldak'ta da kutlamalar yapıldı. Madenci Anıtı önünde başlayan kutlamalarda meşaleler yakıldı. Madenci Anıtı önünden yürüyüşe geçen taraftarlar arasında zaman zaman taşkınlıklar yaşandı. Alkolün etkisiyle kendinden geçen bazı taraftarlar arasında kavga meydana geldi.

UZUN KONVOYLAR OLUŞTURDU

Şampiyonluk turu atan bazı taraftarlar caddede uzun konvoylar oluşturdu. Emniyet Müdürlüğü ekipleri de il genelinde güvenlik tedbirlerini sıklaştırdı. Bölgesel Amatör Küme'de mücadelesini sürdüren Zonguldakspor'un taraftarları ise Fenerbahçeli taraftarlar ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe formasını ellerindeki çakmaklar ile tutuşturmaya çalışan gençler, formayı yakamayınca parçalamaya karar verdi. Bu sırada Fenerbahçe formasının parçalandığını gören Fenerbahçeli taraftarlar ise duruma sitem etti.

 

ZONGULDAKSPOR BAYRAĞI AÇILDI

Çevik kuvvetin araya girmesi ile olay büyümeden önlendi. Polisin defalarca yaptığı uyarılara rağmen dağılmayan Zonguldaksporlu taraftarlar, dev Zonguldakspor bayrağı açtı. Ellerindeki bayrakla yolu kapatan gençlere yine polis müdahale etti. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gençleri Zonguldakspor'un yıllarca amigoluğunu yaptığı Cengiz Günay tepki gösterdi. Tadsızlık çıkmasını istemediğini söyleyen Günay, gençlerin dağılmasını istedi. Tek tek gençlerin dağılması için görüşen Günay, polis müdürleri ile de görüştü.

ARKA SOKAKLARA KOVALADI

Çevik kuvvet ekipleri, tüm uyarılara rağmen dağılmayan Zonguldaksporlu taraftarları arka sokakta kovalayarak dağıttı. Aşırı alkollü olan bir vatandaş ise alkolün etkisiyle başına aldığı darbe ile yere yığıldı. Yarı baygın halde yerde yatan vatandaşa, polis yardımcı olarak evine götürdü. Fenerbahçe bayrağını yere atıp üzerine ayakları ile basan gençler, formaları arabaların geçtiği yola bıraktı. Bayrağı yerde gören bir vatandaş ise gelen arabayı durdurarak formayı havaya kaldırıp çevresine gösterdi. Zonguldak Valiliği önünde Fenerbahçe forması ve bayrakları ile tezahürat yapan taraftarlar polis tarafından dağıtıldı. Küçük çapta olayların yaşandığı kutlamalar, polisin geniş güvenlik önlemleri ile sona erdi.