Kdz. Ereğli Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıklarını başlattı. Belediye Başkanı Posbıyık "Cumhuriyet Yürüyüşünü her zamankinden daha görkemli şekilde gerçekleştirilmesi için hazırlıklarımız sürüyor. Yürüyüş öncesi halkımıza büyük ışıklı balonlar, bayraklar, ve üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan yelekler dağıtacağız. Bunun yanısıra Cumhuriyet Konseri gerçekleştireceğiz" dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yılı dolayısıyla Belediye tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek şöyle konuştu:
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yılını daha görkemli bir şekilde kutlamak Cumhuriyete bağlılığımızı ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünün bozulamayacağını bir kez daha vurgulamak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.
ANITKABİR EREĞLİ'DE
Karadeniz Ereğli Belediyesi kültür hizmeti olarak "Anıtkabir Ereğli'de" Belgesel Sergisini siz değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.  Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti'ne gösterilen saygı seremonisinin yapıldığı bir mekândır. Her yıl milyonlarca vatandaşımız Ankara'ya giderek Türkiye Cumhuriyeti'ne olan saygı ve bağlılığını göstermektedir. Türk Ulusunun O' na karşı duyulan büyük saygı ve minnettarlığının bir ifadesi olan Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti' nin en anlamlı eseridir. İnanıyorum ki; bu imkânlara sahip olamayan birçok öğrencimiz ve vatandaşımız var. Onlar için Anıtkabir 'de yaşanan manevi atmosferi Ereğli'ye getirmek istedik.  Tüm halkımızı bu sergimize bekliyoruz.
Yine bu yıl Belediye olarak Cumhuriyet Yürüyüşü düzenleyeceğiz. Yürüyüşü her zamankinden daha görkemli şekilde gerçekleştirilmesi için hazırlıklarımız sürüyor. Yürüyüş öncesi halkımıza büyük ışıklı balonlar, bayraklar, ve üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan yelekler dağıtacağız. Bunun yanısıra Cumhuriyet Konseri gerçekleştireceğiz. Bunun la ilgili olarak çalışmalarımız sürüyor.
Halkımızın birlik ve beraberliğimizi gözler önüne sermemiz tek yumruk olarak Cumhuriyet'e bağlılığımızı sergilemek için bütün işyerlerimiz ve evlerimizi şimdiden bayraklarla donatalım."