Kozlu'da meydana gelen maden ocağında meydana gelen metan gazının açığa çıkması ile 8 işçinin yaşamını yitirmesi nedeniyle Ereğli'de bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Öğrencileri ve vatandaşların katılımı ile kar'dan madenci sembolü oluşturuldu.

Öğrenciler daha önce kendi aralarında anlaşarak kar yağışının yaşandığı zaman ilçe genelinde bir araya gelip kar topu oynama eğlencesini maden ocağında meydana gelen üzücü kaza nedeniyle ertelediklerini söylediler. Öğrencilerin oluşturduğu kalabalık madenci sembolünü içeren kardan adamın ardından başına madenci bareti koydu. Öğrencilerden Duygu Kızılkaya arkadaşları adına yaptığı açıklamasında, daha önce okulların tatil olması durumunda ilçe merkezinde biraraya gelip kar topu oynayacaklarını ancak okulların tatil olduğu sürede Kozlu maden ocağında yaşanan üzücü kaza nedeniyle buluştuklarını ancak bunu kutlamaya dönüştürmediklerini söyledi.

Kızılkaya, "Burada Ereğli halkı ve öğrenciler olarak toplandık. İlk amacımız eğlenmekti ancak dün 8 madencimiz şehit oldular, üzüntümüz büyük, onları anmak istedik. Anılarına kardan adam yaptık. Katılım yüksek oldu. Buradan da işverenlere seslenmek istiyorum lütfen yaşamları kısıtlayıcı şeyler yapmasınlar lütfen daha dikkatli şeklinde işlerini yapmaları için insanlara izin versinler" sözleri ile konuştu.

Yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen programda kalabalık yaklaşık 1 saatlik buluşmanın ardından dağıldı.