Karadeniz Ereğli Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla, Abdi İpekçi Sergi Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Evi ve tanıtım Standı açılışı için düzenlenen törende dev boyutlarda hazırlanan yaş pasta kesilerek vatandaşlara dağıtıldı. Etkinlikte ayrıca Ereğli’den Umre’ye giden vatandaşların gönderdiği zemzem suyu ve hurmalar da vatandaşlara ikram edildi. Ereğli Müftülüğü görevlilerince vatandaşa gül dağıtımı da yapılan törenle açılan Kutlu Doğum Haftası Tanıtım Evi’nin hafta boyunca açık kalacağı ve her gün farklı ikramlarda bulunulacağı belirtildi.

 

SEVGİYİ YÜREKLERE KAZIMA

Ereğli Müftüsü Recai Albayrak törende yaptığı konuşmada, Hz. Muhammet’in doğumunun miladi yıldönümüne denk gelen haftanın açılışını düzenlenen törenle yaptıklarını belirtti. Kutlu Doğum Haftası Tanıtım Evi’nde oluşturulan stanttın hafta boyunca hizmet vereceğini ifade eden Albayrak şöyle konuştu: “Kutlu Doğum Haftası yurt içinde ve dışında tüm heyecanıyla devam ediyor. Bu heyecanı bizler de gönülden hissediyoruz. Peygamber muhabbetini gönüllere aktarmak maksadıyla, peygamber sevgisini yüreklere kazımak amacıyla, bu hafta içerisinde farklı etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.  Kutlamalardaki amaç, peygamberimizi daha güzel anlamaktır. Onun öğretilerini daha güzel kavramak ve hayatımıza alabildiğince yansıtmak suretiyle o güzelliklere ortak olmaktır. Bu faaliyetler bunun için yapılıyor. Peygamber Efendimiz Allah’ın en sevdiği kulu, biz de o en sevdiği kulun ümmetiyiz. Ümmet olma şerefi de bize ait. Ama bu şerefli tacı uygun bir şekilde korumanın yolu Peygamberimizin sünnetine tabi olabilmektir. Onun Kuran’ı nasıl anladığı ve yaşadığına bakmamızdır. Dolayısıyla hem Kuran’ın hem de sünnetin getirdiği güzelliklerle buluşursak hem dünyamız hem de ahiretimiz daha güzel olacaktır.”

 

ERDOĞAN: “EREĞLİ’YE HAYIRLI OLSUN”

Ereğli Belediye Başkan Vekili Nazım Erdoğan’da törende yaptığı kısa konuşmada, “Bu anlamlı haftada, böyle bir açılışta bulunmak büyük bir onurdur. Bu hafta vesilesiyle Peygamberimizin hayatını örnek alarak ona uygun bir yaşamı Rabbimiz bizlere nasip etsin. Haftamız Ereğli’ye ve tüm İslam camiasına hayırlı olsun” dedi.

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)