Kdz.Ereğli’de, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Kutlu Doğum Evi ve Tanıtım Standı” açılışı gerçekleştirildi.

 

Devrim Bulvarında bulunan Abdi İpekçi Sergi Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, kutlama çerçevesinde yapılan bazı etkinliklerin sembolik olduğunu, peygamberimizi anmaya sevgisini hissetmeye dönük hatırlatmalar olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Albayrak konuşmasında şunları söyledi:  “Gerçekten ümmeti olmakla ne kadar iftihar etsek azdır ama bir tarafta da ümmeti olanın, o şerefi taşımanın sorumlulukları olduğunu düşündüğümüzde mesuliyetimizin çok büyük olduğunu görmekteyiz. Madem ki biz en büyük insanı Peygamber olarak görüyoruz, inanıyoruz, Yüce Allah onu o şekilde takdim ediyor, o zaman o peygamberin hayatına bakmamız lazım.  O peygamberin günlük hayatından devlet idaresine kadar, toplumsal hayatın her bölümünde onun engin ve evrensel düşüncelerini ve hayata yansıyan adımlarını görmemiz gerekiyor. O adımların kendi içimizde ne kadar olduğunu kendi içimizde sorgulamamız gerekiyor. Şüphesiz bu sorgulamayı güncelleştiren, bu sorgulamayı biraz daha yoğunlaştıran ve başkanlığımızın yıllar önce başlattığı Kutlu Doğum Haftaları da gerçekten bu noktada bize bir yola açıyor. Şüphesiz ki peygamberimizin evi Mekke'dedir. Kabri Medine'dedir. Biz öyle bir düşünceyle öyle bir çalışma yapmadık. Bu konuda bir yanlış anlaşılma olmasın. Keseceğimiz pastamızla da şefaat ya Resul Allah diyoruz, biz seni anlamaya çalışıyoruz diyoruz, bizi anlayanlardan eyle diye de onu ve hepimizi yaratan Allah'a niyazda bulunuyoruz.

 

PASTA KESİLDİ

Müftü Bayraktar konuşmasının ardından hazırlanan 1000 kişilik pastayı kesti ve sembolik olarak düzenlenen Kutlu Doğum Evi'nin açılışını yaptı.  Bayraktar, pastayı keserken “özellikle vurgulamak istiyorum, bu bir kutlu doğum pastası olarak algılanmasın, bu yaptığımız etkinliklerdeki ikramlarımızdan birisi olarak, tatlı bir başlangıç olarak algılanmalıdır, yoksa bir kutlama pastası değildir” dedi.

 

Kesilen pasta daha sonra görevlilerce açılışa katılanlara ve yoldan geçenlere ikram edildi.