Ereğli Müftüsü Recep Albayrak, hafta çerçevesinde yapılması planlanan faaliyetler hakkında düzenlenen toplantıda, bu yıl Diyanet tarafından belirlenen temanın, "Gelin Birlik Olalım" sloganı olduğunu söyledi.

Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçildiğini anlatan Albayrak, "Hem içeriden hem de dışarıdan gelen birtakım olumsuzluklar bizim moralimizi maalesef bozuyor. İşte tam 14 asır evvel insanlığın karanlık bir döneminde, zalimlik ve adaletsizlik zirve yapmış iken Peygamber Efendimiz bir nur olarak doğmuş. Kur’an ile insanları güzelliklere davet etmiştir" dedi.

İnsanların yanı sıra devletlerin bile birbirine tahammül edemediği bir dönemden geçildiğini vurgulayan Albayrak, "Bu dönemde yüce peygamberin gerçekten soluğuna her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olacaktır. Onun öğretilerine bir hayat iksiri olarak sarılmamız gerektiği aşikardır." ifadelerini kullandı. 

Albayrak, 14 Nisan Perşembe günü ilçedeki Büyük Anadolu Otel'de eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın konuşmacı olarak katılacağı panelin yanı sıra 12 gün boyunca ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının da destekleri ile çeşitli etkinlikler yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Haber: Mustafa Kemal Bektaş