Çaycuma Müftülüğü, “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında bir etkinlik düzenledi. İlçe merkezinde düzenlenen etkinlik, ilahi ve konuşmaların ardından pilav dağıtımı ile sona erdi.
Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine; Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, AKP İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Müftülük görevlileri tarafından vatandaşlara kırmızı karanfil dağıtıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Çaycuma İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “Bundan 1400 yıl önce insanlık cahiliyet karanlığını yaşıyordu. O dönemlerde toplumda merhametsizlik vardı. Sevgili peygamberimizle birlikte 610 yılında merhamet eğitimi başladı. Merhamet önce beyinlerin aydınlanmasıyla, bilgiyle, okumayla başladı ve gönle indi. Ama ondan bugüne yaşamış olduğumuz süre içerisinde son dönemlerde merhametsizlik örnekleri görmeye başladık. Öyle ki merhametin sembolü olan annelerde bile bu merhametsizlikler görülmeye başlandı. Bu bir kalp katılaşmasıdır. Manevi anlamda yürek paslanması ve kalp kararmasını ifade etmektedir. Gerçekten de suyun topraktan çekilmesi gibi merhamette insanlığın vicdanından hızla çekilmeye başladı. Merhametin açtığı boşluğu şiddet, öfke ve zorbalık doldurmaya başladı. Ahlaki yozlaşmalar ve vicdanı duygulardan yoksunluk hayatın her alanında gün geçtikçe artmaya başladı” dedi. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Kutlu Doğum Haftası çerçevesi içerisinde aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığımızın ‘Merhamet’ adı; insanlıkta, toplumda, çalışmada ve hoşgörüde, saygıda, sevgide olmak üzere tüm detayları bu etkinlikte anlatılıyor. Bu çalışmalardan dolayı çok değerli Müftümüze de teşekkür ediyorum. Müftümüz geldiği günden bugüne bu gibi sosyal ve dini etkinliklere devam ediyorlar. Tüm diyanet İşleri çalışanlarını kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi. Kutlu Doğum Haftası, pilavı dua edildikten sonra halka dağıtıldı.