Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Anneler Günü'nü kutladı. Çimenoğlu, "Ailede  asıl yükü taşıyan annelerimiz, maalesef geçmişten bugüne kadar toplumda ezilmişliğin ve sıkıntının da sembolü olmuşlardır" dedi.
Anneler Günü nedeniyle Başkan Çimenoğlu'nun yapmış olduğu açıklama şu şekilde:
"En kutsal varlıklarımız olan annelerimiz; insanlığın var oluşundan bugüne kadar sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, özverinin sembolü olmuştur. Sadece insanoğlu için değil, doğadaki tüm canlılar için anne olmanın karşılıksız sevgiyi, şefkati, mücadeleyi, çileyi, özveriyi sembolize eden farklı özellikleri vardır. Hayatın her türlü zorluğunda anneyi görmek mümkündür. Hele hele ülkemizde, geçmişten bugüne kadar annelerimiz; çok daha büyük mücadeleler vermişler, çok daha büyük yüklerin sorumluluğunu üstlenmişlerdir. Aile ve toplum içinde yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntıların asıl yükünü onlar çekmiş ve halen de çekmeye devam etmektedirler. Ülkemizin düşman esaretinden kurtulup, bağımsızlığını kazanmasında, annelik duygularını, vatanseverlik duyguları ile pekiştiren, özdeşleştiren de yine annelerimiz olmuştur. Ailede  asıl yükü taşıyan annelerimiz, maalesef geçmişten bugüne kadar toplumda ezilmişliğin ve sıkıntının da sembolü olmuşlardır. Büyük fedakarlıklara katlanan annelerimizi daha da yüceltmek, annelik duygularını doya doya yaşamalarını sağlamak, onlara toplum içinde gereken değeri vermek, onların gurur duyacağı evlatlar olabilmek, hepimizin ortak sorumluluğu ve görevidir. Anneler Günü de bu görevlerimizi, sorumluluklarımızı unutmamak ve pekiştirmek açısından önemli bir fırsattır. Annelerimize ne kadar hizmet etsek yeterli değildir.
Çünkü onlar; sevginin, saygının, hizmetin, onurun, gururun en büyüğüne layıktır.Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün 31 Ocak 1923 tarihinde, İzmir'de halkla buluşmasında söylediği "Kadının en büyük vazifesi analıktır. İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse, bu görevin önemi gerektiği gibi anlaşılır" sözü de, annelik görevinin ne kadar kutsal olduğuna işaret etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle; çocukları için fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren, hayat boyu yol göstericimiz, baş tacımız olan bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.”