Ereğli'de faaliyet gösteren Çınar Boru Firması, 4. Kez çalışanlarını ve müşterilerini umreye gönderdi. Kafile, Bozhane Cami önünden dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

 

Çınar Boru Profil Fabrikası, son yıllarda geleneksel hale getirdiği Umre programının 4. Organizasyonunda da çalışanlarını ve müşterilerini kutsal topraklara götürdü.

 

Çınar Boru Şirket Kurucusu Abdurrahman Çınar, firma olarak 4. Umre kafilesinin kutsal topraklara gönderdiklerini belirterek; Çınar Boru firması olarak, 2007'de 25 personel ve 25 müşterilerimizi Umre'ye göndermiştik. 2008' de de 2. Umre kafilemizi gönderdik. 2008 den sonraki süreçte ekonomik krize yakalandık. Bu nedenle Umre Programı'na ara vermek zorunda kaldık. O zamandan 2012 yılına kadar bir şey yapamamıştık. Geçen sene personelimizden 30 kişiyi Umre'ye gönderdik. Bu yılda, 30 personelimiz, 15 müşterimiz ve 5 kişi ailemden olmak üzere 50, kafilede bulunanların yakınlarından oluşan 20 kişiyle birlikte toplamda 70 kişilik bir kafileyle bu yıl kutsal topraklarımıza gidiyoruz. 300 personelimizin gitmek isteyenlerin hepsini götürünceye kadar bu geleneğimizi sürdüreceğiz. İnşallah bunu önümüzdeki yıllarda da devam ettiririz. Bir yerlere gezi düzenlemektense dualarla Umre'ye göndermeyi daha güzel buluyoruz dedi.

 

AKSOY; ÖRNEK BİR ORGANİZASYON

Kutsal topraklara yolculuk öncesi Bozhane Cami önünde toplanan kafileye ve ailelerine 'Kutsal topraklarda yapılacaklar ve yolculuk' hakkında bilgi aktaran eski müftülük görevlilerinden Hoca Ali Aksoy, Çınar Boru yönetimi tarafından düzenlenen Umre Organizasyonunun birçok şirketlere örnek olduğunu söyledi.

 

Uğurlama töreninde, emekli Müftülük görevlilerinden Ali Aksoy, Bozhane Cami İmamı İrfan Yılmaz ve Orta Cami İmamı Mahmut Köse, umre yolcularına ilahi ve dualar okudu. Umrecilerin aileleriyle vedalaşması esnasında ise duygusal anlar yaşandı. Kafileye emekli Müftülük görevlilerinden Ali Aksoy başkanlık ederken, Çınar Boru Şirket Kurucusu Abdurrahman Çınar da kafile ile birlikte kutsal topraklara gitti.