Bu haber kez okundu.

- Recep Erhan Er:  "Az sayıda kütükle başlayıp daha sonra çok sayıda kütükte ürettiğimiz mantarı, çevremizdeki insanlar tüketmeye başladıkça değerini ve lezzetini anladı"





Zonguldak'ta, inşaattan arta kalan zamanını değerlendirmek için eşinin önerisiyle evinin bodrum katında 5 kütükte istiridye mantarı yetiştiren Recep Erhan Er, işini büyütüp yurt genelinde satışa başladı.

Ereğli ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki 2 çocuk babası Er, inşaattan arta kalan zamanını değerlendirmek için eşinin istiridye mantarı yetiştirme önerisi üzerine internette konuyla ilgili araştırma yaptı. 

İnternet üzerinden mantar tohumu temin eden Er, evinin bodrum katında, Düzce'den 2 yıl önce aldığı 5 kütükte istiridye mantarı üretmeye başladı.

Zamanla işini büyüten Er, internet aracılığıyla yurdun dört bir yanına istiridye mantarı satıyor.

 

- "En büyük özelliği kütükte yetişmesi"

Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hobi olarak başladığı üreticiliği zamanla meslek haline getirdiğini söyledi.

Bölgede kütük üzerinde istiridye mantarı üretiminin az olduğunu anlatan Er, şöyle konuştu:

"İstiridye mantarı üretmeye 5 kütükle başladım. Şu an 80 kütüğe ulaştım. Kütükte mantar üretimi doğal yapıldığı için lezzeti de farklı oluyor. Tadı oldukça güzel, besin değeri de oldukça yüksek. Pek çok sağlık sorununa iyi geldiği uzmanlar tarafından açıklanıyor. Her türlü yemekte kullanılabiliyor. Az sayıda kütükle başlayıp çok sayıda kütüğe ulaşarak ürettiğimiz mantarı, çevremizdeki insanlar tüketmeye başladıkça değerini ve lezzetini anladı."

 

- Kilogramı 20 liradan satılıyor

Er, kilogramı 20 liradan satılan mantara farklı bölgelerden talep geldiğini aktararak, "Bu mantar türü diğerlerinden oldukça farklı. İnsanlarımız internet üzerinden bu mantarı araştırabilir, bakabilir. Bu mantarın en büyük özelliği, kütükte yetişmesi. Lezzetini ve değerini bilen vatandaşlarımız bizlere mantar talebinde buluyor. İstiridye mantarı 10 günde bir ürün veriyor." ifadelerini kullandı.

Hijyenik koşullarda ürettikleri mantara gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getiren Er, istiridye mantarı üretiminden keyif aldığını, zamanla üretimi daha da arttırmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

 

(Mustafa Kemal Bektaş)




Anahtar Kelimeler:
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Misafir Avatar
Murat malhatun 6 gün önce

Bu mantar nasıl yetişiyor ve nasıl bir ortamda yetişiyor karnlık olması gerekmi ortamı ve keç günde verim alıyorsunuz bana nasıl yaptığınızla ilgili bir bilgi verirmisiniz

Misafir Avatar
Murat malhatun 6 gün önce

Bu mantar nasıl yetişiyor ve nasıl bir ortamda yetişiyor karnlık olması gerekmi ortamı ve keç günde verim alıyorsunuz bana nasıl yaptığınızla ilgili bir bilgi verirmisiniz

Misafir Avatar
Murat malhatun 6 gün önce

Bu mantar nasıl yetişiyor ve nasıl bir ortamda yetişiyor karnlık olması gerekmi ortamı ve keç günde verim alıyorsunuz bana nasıl yaptığınızla ilgili bir bilgi verirmisiniz

Misafir Avatar
Murat malhatun 6 gün önce

Bu mantar nasıl yetişiyor ve nasıl bir ortamda yetişiyor karnlık olması gerekmi ortamı ve keç günde verim alıyorsunuz bana nasıl yaptığınızla ilgili bir bilgi verirmisiniz

Misafir Avatar
Murat malhatun 6 gün önce

Siz bu mantarı nasıl yapmaya başladınız bir kısa özet geçermisiniz rica etsem nasıl bir ortam da yetişiyor

Misafir Avatar
ERHAN 5 gün önce @Murat malhatun

KARDEŞİM YAPILIŞ ŞEKİLLERİ İNTERNETTE MEVCUT BİZDE ORADAN BAKIP UYGULADIK KÜTÜK MANTARI DİYE BAKARSIN

Beğenmedim (0)

banner251

banner185