Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 21. yüzyılın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bedensel ölümünün 73. yılında saygı ve hayranlıkla andıkları bildirildi.

Şube Başkanı Semih Özkök imzasıyla yayımlanan açıklama şöyle:

Yürekten inananlara , saf ve temiz duygulu dindarlara göre ulusal  birlik ve dirliğimizin önemli günlerinden olan Kurban Bayramınızı kutluyoruz.

Dünya tarafından kabul edilmiş ve örnek alınmış , ancak ülkemiz vatandaşı sayıldığı halde hala  benimseyememiş gafillere  rağmen gün geçtikçe devleşen 21. yüzyılın lideri Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü  bedensel ölümünün 73. yılında her geçen gün artan saygı ve hayranlıkla anıyoruz.

Ve Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi olarak Cumhuriyetin ilk sanayi kuruluşlarına sahip  ilçemizden en yüksek katılımla bir eyleme destek olma çağrısını gönderiyoruz.

10 Kasım 2011 Perşembe akşamı saat 19.38 de ışıklarımızı  3 dakikalığına  söndüreceğiz. Bu sırada evlerimizin  balkonlarından pencerelerinden pilli el fenerleri , mumlar ya da cep telefonu ışıkları ile tüm Cumhuriyetçi ve Atatürkçüleri selamlayacağız. Tıpkı bir kutup yıldızı ışığı gibi. Cumhuriyet aydınlanmasını sembolize edeceğiz.
Bütün Cumhuriyetçileri  , Atatürkçüleri , Yurtseverleri eyleme katılıma bekliyoruz. Bu eylem ve anma töreni genelge ile yasaklanabilecek bir eylem de değil .
Ancak etkisi çok önemli… Katılımın çokluğu birilerinin  aklını başına getirecektir umudundayız.