51. si kutlanacak olan Kütüphane Haftası bu yıl 30 Mart-05 Nisan 2015 tarihleri arasında 81 İlde Kitap Okuyoruz etkinliği ile gerçekleştirilecek.

Kdz. Ereğli Kitap ve Kütüphaneyi Sevenler Derneği tarafından Herkül heykeli çevresinde düzenlenecek olan etkinliğe tüm Ereğli halkı davetli.

Konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“Her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle sürdürülen “Kütüphane Haftası’nın bu yıl 51’incisi,  Çanakkale Savaşlarının 100.yılı olması nedeniyle “Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler”  temasıyla 30 Mart-05 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlanacaktır.

51’nci Kütüphane Haftası’ kapsamında 01 Nisan Çarşamba günü 12.30-1300 saatleri arasında, kamuoyunda kütüphanelere ilişkin olumlu çağrışım oluşturmak; kitap, kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan ”81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliğini İlçemiz Halk Kütüphanesi ile Kdz. Ereğli Kitap ve Kütüphaneyi Sevenler Derneği tarafından sahilde bulunan Herkül Heykeli çevresinde düzenlenecektir. “