Gazeteci Yaza Banu Avar Zonguldak’ta Türk Eğitim-Sen’in davetlisi olarak konuştu. GMİS Şemsi Denizer salonundaki konuşmasında Türkiye’de partiler üstü bir örgütlenmeden söz  eden Banu Avar, kimsenin yüzde 50 nin içinde diye dışlanmaması gerektiğini ve hangi görüşten olur ise olsun ülke gerçeklerini göz önüne alarak Kuvayı Milliye ruhunda birleşilmesinin gerekliliğini savundu. 
Amerikalı bir yazarın bu konudaki görüşlerini de okuyarak paylaşan Banu Avar, Türkiye ile Amerikan çıkarlarının temelde birbirine zıt olduğunu ve gelecek zamanda mutlaka birbirlerine ters düşeceklerini de ifade ederken şöyle dedi: 
Amerika, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta ve kendi içinde Güney Doğu’da aldığı tüm tavırlara dahil olacaktır diyor. Bakın açık itiraf bunlar. Sonunda ne diyor biliyor musunuz? Türkiye ve Amerika’nın çıkarları isterse Amerika’nın en sevdiği adam başa gelsin Tayyip Bey gibi hiç önemli değil,  zıttır birbirine diyor. Amerika ile Türkiye’nin bütün çıkarları birbirine zıt diyor. Mutlaka ve mutlaka tarih içinde çok uzak olmayan bir tarih içerisinde Türkiye ile Amerika karşı karşıya gelecektir diyor. 
Bu demektir ki 2014 yılı en geç Türkiye’yi dev karşılaşmalar bekliyor. Bu karşılaşmalara hazır olmak ve insanları bir araya gelerek ne yapabileceğine fikir birliğinde bulunması. Fikir birliklerinin kurulması şarttır. Herhangi bir fark gözetmeden ayrım gözetmeden cenah gözetmeden fikir tedariki grupları kurulması şarttır. Eminim biliyorum ki çok değerli fikirler ortaya çıkacaktır.