Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan uyarıda, Batı Karadeniz Bölgesi'nde etkili olması beklenen Lodos'un, kıyı kesimlerde kuvvetli fırtınaya dönüşeceği bildirildi. Zonguldak-Karabük ve Düzce'de etkili sağanak yağış bekleniyor. Soğuk ve yağışlı geçen günlerin artından güneye dönen rüzgarların etkisiyle birlikte sıcaklıklar yükselmeye başladı. Sıcaklıklardaki yükselişin güneyli yönlerden esen rüzgarlarla birlikte artacağını açıklayan meteoroloji yetkilileri, ani sıcaklık yükselmesi ve basınç farkından dolayı rüzgarların kuvvetleneceği uyarısında bulundu. Fırtınanın 5 Kasım Perşembe sabah saatlerinde etkili olması bekleniyor.

ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT!
Güneybatı rüzgarı olan Lodos'un daha önce ölümlü zehirlenmelere yol açtığının anımsatan yetkililer, bu rüzgarın bacalardan çıkan  zehirli karbon monoksit gazını geri teptirmesi sonucu zehirlenmelere yol açtığını kaydederek, vatandaşları uyardılar. Halkı soba zehirlenmeleri konusunda uyaran yetkililer, Çarşamba- Perşembe ve Cuma günleri etkili olması beklenen Lodos nedeniyle  özellikle gece yatmadan önce sobalara kömür atılmamasını ve sobaların söndürülmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar. 

SAATTEKİ HIZI 80-90 KM.
Özellikle Batı Karadeniz kıyılarında (Akçakoca-Ereğli- Zonguldak- Amasra-Bartın), Perşembe sabah saatlerinde etkili olması beklenen kuvvetli Lodos fırtınasının, Batı Karadeniz açıklarında görülecek Kuzeybatı rüzgarı ile kıyılarda etkili olacak güneybatı rüzgarına yol açan sistemlerin arasındaki basınç farkından dolayı gerçekleşmesi tahmin ediliyor. Rüzgarın saatteki hızının kıyılarda 7-9 kuvvetinde (75-88 km) kadar ulaşması ve dalga yüksekliğinin 3 metreyi aşması beklendiğinden balıkçılarında tedbirli olmaları istendi.
Kıyı kesimleri vuracak fırtına, açıklarda nispeten daha düşük seviye de görülecek.