TTK Armutçuk Müessesesi'nde  yaklaşık 20 milyon ton kömür rezervini yeryüzüne çıkarmak için 900 metrelik yeni bir kuyunun yapımı için geriye sayım başları.

 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından onay verilen proje 2012 yılında ihale edildiğinde, Kandilli'de kömür üretiminin devamı için 50 yıl kazanım sağlanacak.

 

 

Kandilli'de bulunan Türkiye Taşkömürleri Kurumu'nun (TTK) Armutçuk Müessesesi, beldenin Teflen mevkisinde açılması planlanan ve projelendirilen yeni bir kuyunun işletmenin geleceği olarak görüyor. Müessese var olan kömür taleplerini karşılayamayarak aylar sonrasına gün verirken, yeni açılacak kuyu ile hem üretim artışı sağlanması ve hem de işletmenin rezerv açısından sıkıntı yaşamayacak bulunmasının ardından proje için gelen onay büyük sevinç yarattı.

 

Kandilli'de mevcut üretimin devam ettiği yeni kuyu, deniz seviyesinin 400 metre altındaki galerilere işçinin ulaşımını sağlıyor ve bu galerilerden üretilen kömürü de yeryüzüne çıkarıyor. Yeni açılması projelendirilen Teflen Mevkisindeki kuyu ise, deniz seviyesinin 700 metre altına kadar inecek ve bu seviyede üretim yapılmasına katkı verecek. Yeryüzündeki mesafe ile birlikte yaklaşık 900 metrelik bir kuyu açılması için 2012 yılında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından açılacak ihalede, Muhammet bedelin ise yaklaşık 35 milyon TL olacağı öne sürülüyor. Kuyu inşaatının  5 yıl gibi bir sürede tamamlanmasının ardından bu alanda başlatılacak üretim ile, Teflen Mevkisinden Kandilli'deki lavuara eski demiryolu kullanılarak kömür taşıması yapılacak. 20 milyon ton civarında kömür rezervinin bulunduğu

 

Teflen Mevkisinin Kandilli'nin 50 yıllık kömür işletmesi geleceğini garantiye alacağı da belirtiliyor.