Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Alaplı Yurt Müdürlüğünde açılan geleneksel okçuluk kursuna katılan üniversite öğrencileri, KYK'nın ve Türkiye Okçuluk Federasyonunun açtığı turnuvalara katılarak başarı elde etmeyi hedefliyor.

KYK Alaplı Yurt Müdürü Erhan Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt bahçesinde öğrencilerin geleneksel okçuluk kursuna katılmaları için alan oluşturduklarını söyledi.

Kursa yoğun ilgi olduğunu ifade eden Yavaş, şöyle konuştu:

"Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yurdumuzda okçuluk kursu açmaya karar vermiştik. Öğrencilerimizden kursa ilgi büyük bir talep oldu. 42 öğrencimiz kursumuza katılmak için müracaatta bulundu. Yaklaşık 4 ay sürecek kursumuzda öğrencilere okçuluğun tüm ayrıntıları öğretilecek. En büyük amacımız öğrencilerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesidir. Okçuluğun gençler üzerinde bir öz güven oluşturacağını düşünüyorum. Bedensel ve ruhsal gelişimlerinde çok büyük katkı sağlayacaktır. Öğrencilerin bu kurstan aldıkları eğitimle kendilerini geliştirerek milli sporcu olma ihtimalleri de var. Yurt olarak KYK'nın düzenleyeceği tüm turnuvalara katılmayı planlıyoruz."

Kursa katılan Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu ve daire müdürleri hedefe ok atışı yaptı.