Ekim ayında burs başvurusu yapan öğrenciler gözlerini KYK duyurularına dikmiş vaziyette. Son seçimde şu anki hükümetin vaat ettiği 400 TL burs ücreti ise beklentilerin dozunu daha da artırdı. Öğrenci için ciddi bir gelir olan, üstelik geri ödemesi de bulunmayan devlet bursu, genellikle Aralık ayı içinde sonuçlanır. Başvuruyu yapan öğrencilerin Kyk burs sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu yöneltmesini normal karşılıyoruz; ancak bu konuda resmi bir açıklama olmadığı için kesin tarih veremeyiz. Bilinen tek kesin tarih burs kazanan öğrencilerin Ocak 2016 tarihinde ilk ödemelerini alacaklarıdır. TC kimlik numaranızın sonu 0 ile bitiyorsa Ocak ayın 11. günü ilk burs bankaya yatar, tüm bursların dağıtımı ise ayın 15’inde bitmiş olur.

Benzer bir durum krediler için geçerlidir. Bilindiği üzere kredilerin burslardan farkı geri ödemeli olmasıdır. Önceliği mağdur insanlara vermek kaydıyla burs dağıtıldığı için herkese burs çıkmıyor; kredi alanların sayısı da göz ardı edilemeyecek kadar çoktur. Başvuru yapıldıktan sonra kyk kredi sonuçları resmi site üzerinden açıklanmaktadır. Burslar ile aynı tarihlerde açıklanan krediler de yine Yılbaşından sonra dağıtılır. Tam bir yıl olmak üzere hesaplandığı için böyle bir prensip uygulanmaktadır. Öğrenciler başvuru aşamasında genellikle kredi ve burs seçeneğini aynı anda işaretler, hangisinin çıktığı ise sonuçlar açıklandığında görülür.

Kredi ve Yurtlar Kurumu internet sitesi üzerinden gerekli duyurular ve sorgulamalar yapılabilmektedir. Yeni mezun olan öğrenciler için kredi geri ödemesi 2 yıl sonra yapılabilir; mevcut borcu kyk kredi no sorgulama seçeneğinden yapabilirsiniz. Parça halinde aydan aya aldığınız kredileri yine taksitle ödeyebilirsiniz. Verilen para ile alınan arasındaki fark, o yılki enflasyon ve beyaz eşya fiyatlarındaki artışa göre belirlenir.

Kyk Kredi Başvurusu Yapmak için tıklayınız..