Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), yurtlarında kalan gençlerin, Manisa'da bu yıl 476'ncısı düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ne gittiği bildirildi. 

Zonguldak Gençlik Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılan gençlerin gezilerle ödüllendirildiği belirtildi.

Gençlerin, "Bir Günde Bin Yıl Anadolu-Tarih ve Medeniyet Gezileri" kapsamında geçen hafta Gaziantep ve Şanlıurfa'yı gezdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"KYK'lı gençler, bu kez de Şehzadeler Şehri Manisa'ya gitti. Bu yıl 476'ncısı düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'ne katılma fırsatı buldular. Geziye 81 ilden bin öğrenci katıldı. Bu kapsamda Zonguldak'tan 15, Bartın'dan 14 ve Karabük'ten 15 öğrenciden oluşan kafile Zonguldak'tan Manisa'ya gönderildi. KYK'lı gençler ayrıca Manisa Müzesi, Muradiye Cami, Tıp Tarihi Müzesi, Kula Evleri, Kula Jeopark Alanı, Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi'ni ziyaret etti. Gençlere önümüzdeki haftalarda Edirne, İstanbul, Bursa, Kayseri, Amasya, Sivas, Mardin ve Erzurum gezilerine gönderilecek."