Son üç yılda fiziki, sosyal ve akademik imkânlarını büyük bir hızla artırdığını bildiren Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ)  eğitimin kalitesini artırmak için dev bir bütçe ayırdı. Üniversitenin mevcut laboratuvar imkânları yenilenirken, yepyeni laboratuvarlara kavuşan birimlere ayrılan bütçenin 10 milyon TL’ye ulaştığına dikkat çekildi.

 

BEÜ’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, laboratuvar olanaklarının revize edilerek akademisyenlere ve öğrencilere büyük imkânlar sunduğu, son üç yılda bir taraftan Mesleki Eğitim, Fen, Mühendislik ve Sağlık alanlarında mevcut olan laboratuvar imkânları geliştirilirken diğer taraftan da ihtiyaç duyulan bölümlere yeni laboratuvarlar kazandırılmasının memnuniyeti kaydedilerek şu bilgi verildi:

 

ALTYAPI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

Yeni açılan bölüm ve programlarla öğrenci sayılarında son dönemde büyük artış yaşanan Bülent Ecevit Üniversitesinde öğrencilerin eğitim ve araştırma olanaklarını artırmak adına önemli adımlar atılıyor. Birimlerin eğitim ve araştırma laboratuvarı ihtiyaçlarının karşılanmasına büyük önem verilen Üniversitede altyapı projeleri kapsamında Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri laboratuvarlarına aktarılan kaynak 5,5 milyon TL’yi aştı. Aynı kapsamda Mühendislik Fakültesi laboratuvarlarına 2,6 milyon TL’lik bütçe imkânı oluşturulurken, Fen Edebiyat Fakültesi laboratuvarlarına 922 bin, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezine 528 bin ve diğer birimlerin laboratuvarlarına ise yaklaşık 400 bin TL fon sağlandı.

 

DEVRİM NİTELİĞİNDE ADIMLAR

Üç yıl gibi kısa bir sürede laboratuvar imkânlarını geliştirmek için 10 milyon TL’lik yatırım yapılması ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Bilginin önemi giderek artarken, yenilikçilik ve girişimcilik hem ulusal ve hem de küresel ölçekte en önemli rekabet unsuru haline gelmektedir. Bu durum bir yandan yükseköğretim kurumlarımız arasındaki rekabeti teşvik ederken, diğer yandan ülkemizin küresel ölçekteki rekabet gücüne katkı sunuyor. Bu gerçeklikten hareketle mevcut araştırma olanaklarımızı geliştirmeye ve yeni imkânlar yaratmaya büyük önem veriyoruz. Bir yandan birimlerimizde verilen eğitimin çeşitliliği ve kalitesi ile ilgili çalışmalar yürütürken diğer yandan eğitim – araştırma olanaklarımızı genişletecek devrim niteliğinde adımlar atıyoruz. Mesleki eğitimden fen bilimlerine, mühendislikten sağlık bilimlerine uzanan geniş bir spektrumda yürütülen yenileme ve yeni imkânlar yaratma çalışmalarına ayrılan kaynak bu konuya verdiğimiz değeri ve oluşturulan merkezlerin sağladığı imkânların büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Yürütülen bu çalışmalara aktarılan bu büyük kaynak, orta ve uzun vadede üniversitemize ve tüm yükseköğretim sistemimize kalıcı ve sürdürülebilir başarılar olarak geri dönecektir. Ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz ile akademisyenlerimizin bilimsel üretimlerine zemin hazırlayan laboratuvarlarımızda üretilen bilgi ve kalıcı değerler üniversitemizin yükseköğretim kurumlarımız arasındaki yerini yukarılara taşımak adına yürütülen çok yönlü çalışmalarımızın parametrelerinden bir tanesi durumundadır. Faaliyet gösterdiği ve hizmet ürettiği tüm alanlarda iddialı ve kararlı bir kimlik kazanan Bülent Ecevit Üniversitesinin başarılarını paylaşmaktan duyduğum mutluluğu özellikle belirtiyor, yeni laboratuvarlarımızın üniversitemiz öğrenci ve akademisyenlerine hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.