Türkiye Partisi (TP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Şevket Kalay, parti olarak 80 ilde teşkilatlandırmaların tamamlandığını belirterek, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kalay, Ereğli?de yaşanan siyasi tartışmaların kimseye bir yarar getirmeyeceğini de belirterek, vatandaşın bu tür tartışmalardan bıktığını vurguladı.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık?ın yakınlaşmalarının olumlu olduğunu ve Ereğli?ye bunun hizmet olarak yansıyabileceğini belirten Kalay, ?Açık söylüyorum, tartışmalar kimseye bir yarar getirmemiştir. Gerek bölgemiz gerekse Türkiye böyle bir tabloyu istememekte. Birlik içerisinde çalışılmalı, laf değil iş üretilmeli. Erdoğan ile Posbıyık biraraya gelmiş, inşallah bozulmazlar. Yapılan bazı çalışmalar da var biz bunları yakından takip ediyoruz? dedi.

Hiçbir eksiklerinin olmadığını söyleyen Kalay, kendilerine ambargo uygulandığını ve televizyonlara çıkamadıklarını öne sürdü.

Kala, açıklamasında,"Biz Türkiye Partisi Kdz. Ereğli İlçe yönetimi olarak Ankara'ya gittik. Genel Başkanımız Abdüllatif Şener, bizi çok iyi karşıladı ve kendisiyle de çok iyi bir tanışıklığımız var. Kendisi 2009 yılının en başarılısı siyasetçi ödülünü aldı. Ödül töreninin ardından parti merkezine geçerek kendisiye uzun uzun konuştuk. Türkiye'nin her tarafından kendisini görmeyen insanlar geliyor. Genel Başkanımız bize bütün konuşmalarında demokrasiyi öneriyor. Türkiye'de demokrasi yoksa kimse bir şeyden bahsedemez. Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener mülkiyecidir. Mustafa Sarıgül parti kurmuş kimse bizi onla kıyaslayamaz. Abdüllatif Şener kürsü adamıdır, mülkiyecidir. İnsanlar bunu değerlendiriyorlar. Türkiye çapında çok iyi çalışmalar var. 80 ilin teşkilatlanması bitmiştir. Sadece bir il kalmıştır. Bizim tek sorunumuz var oda bize ambargo var. Biz televizyonlara çıkamıyoruz. Bu kesin bunu herkes böyle bilsin. Genel Başkanımız teşkilatlarına 'Yörenizin gazeteleriyle, televizyonlarıyla halka ulaşacaksınız' diyor. Bizlerde bunu yapmaya çalışıyoruz. Bunun dışında hiçbir eksiğimiz yok. Biz son derece çok iyi çalışıyoruz ve teşkilatlarımız çok heyecanlı. Çok genç arkadaşlarımız var ve hepsi meraklı heyecanlı. Bu işler gönül işidir" dedi.