Ereğli’de Beşiktaş taraftarları Derneği tarafından 2. geleneksel sünnet şöleni amfi tiyatro da gerçekleştirildi. 40 çocuğun sünnet ettirildiği şölende çocuklara bisiklet hediye edildi.

 

Beşiktaş taraftarları derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu sene ikincisi düzenlenen sünnet şöleni dernek binası önünden başladı. Ereğli belediyesi traktörü ile şehir turu atan çocuklar turun ardından hazırlıkların yapıldığı amfi tiyatroya geldi. Ailelerin ve davetlilerin alkışları ile sahneye çıkan çocuklar erkekliğe ilk adımlarını atmanın sevinci ile sevdiklerine el salladı. Düzenlenen etkinliğe Alaplı Kaymakamı aynı zaman da Beşiktaş Kongre üyesi Yıldıray Malğaç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Karadeniz bölge ve Garnizon komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, CHP ilçe yönetimi, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzon spor dernek başkan ve üyeleri  ve davetliler katıldı.

 

Sünnet şöleninin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Tarkan Adik, 40 çocuğu sünnet ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve bu mutluluklarında kendilerine destek veren ve mutluluklarını paylaşan herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Adik konuşmasında "2 senden bu yana sünnet şöleni yapıyoruz. Gerçekten çok zahmetli bir iş. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada 40 çocuğumuzun sünnet şölenin de bir araya geldik. Bugün sünnetleri gören ailelerin damatlıklarını da görmelerini temenni ediyorum" dedi.

 

Adik 'ten sonra sahneye davet edilen Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise konuşmasında, Ereğli halkının Tarkan Adik gibi bir başkanları olduğu için çok şanslı olduklarını söylediği konuşmasında "Beşiktaş Taraftarları Derneğinin başkanı Tarkan Adik olduktan sonra takip ediyoruz. Biz belediye olarak onun hızına yetişemiyoruz. Her zaman onun yanında ve destekçisi olacağız" dedi.

 

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise yaptığı konuşmasında "Gerçekten Beşiktaş Taraftarları Derneği Ereğli' de bir vizyon. Bütün Derneklere öncülük yapan Onları harekete geçiren çalışmaları ve birlik beraberlikleriyle sosyal olaylarda oluşları ile alkışlanacak bir dernek gerçekten. Yaptıkları bı çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

 

Etkinliğin son konuşmasını Alaplı Kaymakamı aynı zaman da Beşiktaş Kongre üyesi Yıldıray Malğaç yaptı. Malğaç konuşmasında "Tanışma fırsatı bulduğum Beşiktaş taraftarları derneği üyeleriyle 1 senedir çok güzel bir çalışma ortamı yakaladık. Kendileri her sosyal etkinlikte toplumun sorunları konusun rol almaya çalışıyorlar. Güzel işlere imza atıyorlar. Bugün bu etkinlikte bunlardan bir tanesi. Bu çocukların yüzlerinin gülmesi için ne yapılması gerekiyorsa tüm insanların, tüm paydaşların bir araya getirdiği için ben derneği ve yöneticilerini kutluyorum" dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından sünnet duası yapıldı. Duanın ardından sahneye çıkarılan çocuklar müzik eşliğinde aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirdi. Sünnet pastasının kesilmesinin ardından çocuklara bisiklet, futbol topu ve saatten oluşan hediyeleri protokol  üyeleri tarafından verildi. Sünnet şöleninin de ayrıca davetlilere yemek ikram edildi.