Hema Endüstri AŞ'nin işlettiği Kandilli kömür sahasında çalışan 18 maden işçisinin işten çıkarılmalarına tepki amacıyla başlatılan eylem Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’ın girişimleri ile sona erdi. 18 İşçi Pazartesi günü iş başı yapacak, HEMA Kandilli Kömür İşletmesinde ise işçiler ocağa girdi. Ankara'da gerçekleştirilen görüşmelere GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş da katıldı. 

 

HEMA Kandilli Kömür İşletmesinde çalışan bir grup maden işçisi ve Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Yöneticilerinin oluşturduğu heyet Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’ı ziyaret etti, yaşanan gelişmeleri aktardı ve destek istedi.

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, 18 maden işçisinin işlerine geri dönebilmesi için Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’ın girişimlerde bulunduğunu söyledi.

 

Hattat Holding Sahibi Mehmet Hattat ile Milletvekili Prof.Dr.Candan’ın telefonla görüştüğünü ve sorunun çözümünün sağlandığını belirten Mutlu, “Milletvekilimiz, Mehmet Hattat ile görüşerek 18 maden işçisinin yeniden işe alınmasını, maden işçilerinin işçiler geri alınıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini bizzat söyledi. Yapılan görüşmenin ardından 18 maden işçisinin Pazartesi günü itibariyle iş başı yapacağı sözü Mehmet Hattat tarafından verildi. Ankara’dan büyük bir mutluluk ile dönüyoruz. Eylemimiz sona erdi, arkadaşlarımız ile görüştük ve 16-24 vardiyasında ocağa ineceklerdir. Buradan bir kez daha Milletvekilimiz Ercan Candan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Mutlu ayrıca Hattat Holding ile Türkiye Taşkömürleri Kurumu arasında yaşanan uyuşmazlıkların ortadan kaldırılabilmesi için Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’ın da devreye girdiğini belirtti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)