Yılda yaklaşık 15 milyon ton çimento ve çimentomsu malzeme ticareti yapmakta olan Cementia şirketine bağlı yıllık 250 bin ton çimento üretim kapasitesine sahip 40 kişiye istihdam sağlayan ve 20’nci yılını kutlayan Lafarge Kdz.Ereğli Çimento’ya önümüzdeki yıl 1 milyon Euro’luk yatırım aktarılacak.

Lafarge Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Lafarge Cementia Marine Cement Genel Müdürü Edelio Bermejo, Ereğli Çimento Genel Müdürü Merter Gençer, Kdz.Ereğli Kahverengi Kafe’de düzenlenen toplantı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular Lafarge Kdz.Ereğli Çimento’nun geleceği ile ilgili net konuştular.
80 BİN ÇALIŞANI VAR
Yemek ikramının ardından gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarının da soruları alındı, cevaplandı. İlk olarak Lafarge ile ilgili bilgiler aktaran Lafarge Cementia Marine Cement Genel Müdürü Edelio Bermejo, dünyanın 1 numaralı çimento üreticisi olduklarını, ekonomik durumun bir miktar borca rağmen iyi olduğunu söyledi. Lafarge Ereğli Çimento’nun, Lafarge içerisinde Çimento ve Çimentomsu malzemelerin ticareti üzerine uzmanlaşmış, merkezi İsviçre’de bulunan Cementia birimine bağlandığını 10 ülkede de bu operasyonu yöneten isim olduğunu belirten Edelio Bermejo, “Bugün Lafarge’nin içerisinde olduğu organizasyon dünya üzerinde 15 milyon ton çimentonun ticaretini yapmaktadır. Sahip olduğumuz gemi filolarımız var.

78 ülkede 80 bin çalışanı bulunan Lafarge Grubu’nun 150 milyon ton çimento üretimi gerçekleştirmektedir. Dünyadaki 1 numaralı çimento üreticisidir.
Lafarge’nin ekonomik durumu da iyi gitmektedir bir miktar da borcu vardır.
EREĞLİ’NİN DURUMU
Lafarge Ereğli Çimento, Lafarge dünyasının gerçek bir parçasıdır. Şunu garanti etmek istiyorum Lafarge Ereğli Çimento, Lafarge içerisinde kalmaya devam edecektir. Lafarge buradaki pozisyonunu korumak arzusundadır. Burada sadece kalmak değil buradaki pozisyonumuzu kuvvetlendirmek istemekteyiz. Pozisyonu daha da kuvvetlendirmek için önümüzdeki sene 1 milyon Euro civarında bir yatırımı Kdz.Ereğli fabrikasına yapacağız. Çalışanlarımıza da yatırımlar yapacağız. İş sağlığı ve çevre güvenliği bizim için son derece önemli” sözleri ile konuştu.