Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren Lafarge Çimento’nun Genel Müdürü Merter Gencer, 3 milyon TL’lik bir yenileme çalışması ile fabrikanın 40 yılının garanti altına alındığını bildirdi.

 

Gencer, Lafarge Ereğli Çimento Fabrikası yöneticileri ile Keleşler Park Otel’de düzenlediği basın toplantısına 50’nin üzerinde gazete temsilcisi katıldı. Ekipman yenilenmesinin yanı sıra sektör bazında yeni iş ortağı kişi ve kurumlarla yeni bir iletişim süreci sürdüreceklerini belirten Gencer konuşmasında şunları söyledi.

 

“DEĞİRMENDE YENİLEME”

“Paylaşacağımız iki ana konu var. Birincisi değirmenimizde bir yenileme ve yatırım yapacağımızı belirtmiştik. Bu uzun soluklu bir yatırım. Değirmenimizin mantosu yani ana gövdesi ve değirmen dişlisini değiştirmemiz gerekti. Bu aslında bir idame yatırımı. Fabrikanın varlığını sürdürmesi için gerekli olan bir yatırım. Bu yatırımı 2010 yılı sonunda başlatmıştık. Önce proje dizaynı yapıldı. Ekipman seçimi yapıldı. Teknik merkezden arkadaşlarımızla bu dizayn çalışmaları yapıldı. 2011 senesi içerisinde bu ekipmanları tedarik ettik. Bunlar imalatı uzun süren ekipmanlar. Üretimi 14 ay, 16 ay kadar süren ekipmanlar. Bu ekipmanlardan manto Çekoslovakya’da imal edildi. Dişlide Hollanda'daki bir firmaya imal ettirildi. 2013 Aralık ayında da fabrikamıza teslim edildi. Sektörün en durgun olduğu Şubat ayında da manto ve dişlilerimizi yeniledik. Bu ne demek? Bu önümüzdeki 30-40 yıl değirmenin kazasız belasız inşallah devam edeceğinin garantisidir. Dolayısıyla hem fabrikamız hem de bölgemiz için önemli bir hamle ve yatırımdı. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımlarımızın toplam tutarı 1 milyon Euro'ya tekabül ediyor. Yani 3 milyon 80 bin Lira'ya mal oldu.

 

“ÖNEMLİ OLAN ŞU”

Eğer bu yatırımı yapmasaydık. Bir noktada küt diye durmak zorunda kalacaktık. Bu yatırımla değirmenin çalışmasını 40 yıl garanti altına aldık. Geleceğe yapılmış bir yatırım oldu. Yenilenme çalışmalarının montaj bölümünü tamamen yerli firmayla yaptık. Çimento sektöründe deneyimli bir firma ve kendi ekiplerimizle montajı gerçekleştirdik. Bunun dışında montajda kullanılan bazı parçaları da yerli işletmelerimizden temin ettik. Bu süreçte Lafarge'nin teknik merkezinden destek aldık.  Özellikle, uğraştığınız boyutlar ton büyüklüğünde olsa da bu makinenin ayarına gelince milimetrik ifadeler kazanıyor ve çok hassas olunması gerekiyor. Bu konuda teknik destek aldık. Sonuçta ekipmanımızın güvenirliliği açısından bize bir rahatlama sağladı”

 

“İŞ ORTAKLARIMIZLA SAĞLAM BAĞLAR KURACAĞIZ”

Gencer, yenilenme çalışmalarının yanı sıra diğer bir konuyu da  basın ve kamuoyu ile paylaşmak istediğini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Lafarge Ereğli Çimento'nun direk ve dolaylı iş ortaklarıyla iletişim platformu oluşturuldu. Bunu, Lafarge İş Ortağım adı ile isimlendirdik. Lafarge İş Ortağım bizim direk ve dolaylı ortaklarımızla simgemiz olacak. Lafarge Ereğli Çimento olarak ürünlerimizi kullanan, ürünlerimizin dağıtımını sağlayan ve dolaylı ortaklarımızla etkin bir iletişim kurmayı hedefliyoruz. İş ortakları derken aklımıza gelenler usta ve kalfalar, beton sektörü, beton işçiliği ile uğraşanlar, bayilerimiz, müteahhitler, resmi kuruluşlarda denetim görevi yapanlar, yapı denetim kurumları ve tabi ki nihai tüketicilerimiz bu kapsama giriyor. Lafarge İş Ortağım ile tüm paydaşlarımızla sürekli ve güçlü bir bağ kurmak istiyoruz. Lafarge İş Ortağım'ın misyonu, Lafarge'nin sahip olduğu Uluslar arası bilgi birikimini müşterileriyle paylaşmaktır. Müşterileriyle oluşturulan sinerjiyle alanındaki gelişmelere yön vermek ve yapılan aktivitelerle de ürünlerimizin daha etkin kullanımını sağlamaktır.

 

İŞ ORTAĞIM LOGOSU

Lafarge İş ortağım çatısı altında sektörle ilgili eğitim çalışmaları yapacağız. Bunlardan bir tanesi önümüzdeki hafta Zonguldak'ta gerçekleştireceğimiz yapı denetim sektörüne hitap edecek olan beton teknolojisiyle ilgili seminer olacak. Keza sektörle ilgili iş güvenliği eğitimleri yapacağız. Lafarge İş Ortağım'a bir de logo yaptık. Bu logo, hacı yatmaz figüründen oluşturuldu. Hacı yatmaz biliyorsunuz ne yaparsanız yapın asla devrilmez. Yıkılmayan ve devrilmeyen bir denge ve güç simgesi. Logomuz, denizdeki gölü dalgalarda yıkılmayan bir gemi gibi firmamızı ve ustalarımızın mahir elleriyle kurdukları yapıları sembolize edecek. Bu anlamda doğru bir simge olduğunu düşündük.”

Gencer konuşması ardından toplantıya katılan basın mensuplarıyla kahvaltı yaparak bir süre sohbet etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)