Çeşitli kalite ve uygunluk belgesi sahibi Lafarge Ereğli Çimento, 2010 yılında Lafarge İş Sağlığı ve Güvenliği Mükemmellik Kulübüne dahil olma başarısı gösterdi.

 

Lafarge Ereğli Çimento Genel Müdürü Merter Gencer, İşletme Sorumlusu Okan İleri, Satış Sorumlusu Okan İleri, Satınalma-Bilgi İşlem Uzmanı Erdal Kural, Kdz.Ereğli Damla Düğün Salonunda basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek fabrikanın çalışmaları hakkında bilgi verdiler ve Lafarge Ereğli Çimento’nun 2010 yılında Lafarge İş Sağlığı ve İş Güvenliği mükemmellik kulübüne dahil edildikleri müjdesini verdiler. Genel Müdür Merter Gencer, Lafarge’nin dünya, Türkiye ve Kdz.Ereğli’deki son bilgileri hakkında açıklamalarda bulunurken, “Deprem kuşağında yeralan bölgemizde kalite birinci önceliğimizdir” dedi.

 

LAFARGE ZİRVEDE

Gencer yaptığı konuşmasında şu bilgilere yer verdi; Lafarge 100 yıldan uzun geçmişiyle dünya çimento sektörünün en köklü kuruluşu ve lideridir. 79 Ülkede 84 bin çalışanıyla 3 ana alanda faaliyet göstermektedir. Bunlar birinci çimento (dünya lideri), ikinci Agrega&Beton (dünya ikincisi), üçüncüsü Alçı’dır (dünya üçüncüsü). Hisse senetleri Paris, Londra, Frankfurt ve New York borsasında işlem görmektedir. Lafarge Grubunun 2009 yılı cirosu 19 milyar euro olarak gerçekleşmiştir. Bu cironun yüzde 57’si çimento faaliyet alanında olmuştur. Lafarge Çimento faaliyet alanında 50 ülkede, 200 milyon tonun üzerinde kapasite ile, 166 fabrika ve 2 bin 200 endüstriyel işletme ile operasyonunun devam ettirmektedir. Bu alanda toplam 49 bin 300 çalışan vardır ve 10.9 milyon euro ciroya sahiptir. Çalışanların %40’ı gelişmiş pazarlarda, %60’ı yükselen pazarlarda yer almaktadır. Lafarge’i daha ileriye taşımaya devam ettiren 5 kıtada faaliyet gösteren 7 teknik merkez ve Fransa’da Ar-ge çalışmalarını yürüten merkezi araştırma laboratuarları bulunmaktadır.

 

TÜRKİYE’DE LAFARGE

Lafarge Türkiye’de bulunan varlıklarından Marmara Grubunu (Aslan Çimento, Lafarge Beton) ve Lafarge Van Çimentoyu 2009 yılı içerisinde satmıştır. Lafarge Kdz.Ereğli Çimento ise bu satışların dışında tutulmuştur. Lafarge Ereğli çimento geçmişte olduğu gibi bölge ekonomimize kaliteli ürünleri ile katkı sağlamaya devam etmektedir, devam edecektir. Satış sonrası Lafarge Ereğli Çimento, Lafarge’nin çimento ticareti alanında faaliyet gösteren Cementia Şirketine bağlanmıştır. Cementia yılda 15 milyon ton klinker, çimento ve çimentomsu malzeme ticareti yapmaktadır ve merkezi İsviçre Zürih’tedir. Lafarge Ereğli Çimento’nun Lafarge’den aldığı destek geçmişte olduğu gibi devam etmektedir. Lafarge’nin Karadeniz havasında Romanya (4.5 milyon ton/yıl), Ukrayna (13 milyon ton/yıl) ve Moldovya’da (1.4 milyon ton/yıl) fabrikaları bulunmaktadır. Keza Avusturya Viyana’da bulunan teknik merkezi her türlü teknik konuda desteğini esirgememektedir.

 

LAFARGE EREĞLİ ÇİMENTO

Fabrikamız 1991 yılından beri faaliyet göstermektedir. 1996 Yılından itibaren %100 Lafarge şirketi olmuştur. Yıllık üretim kapasitesi 219 bin ton olan fabrikamız bölgeye Cem III/A 32.5 torbalı çimento, Cem II B/S 42.5 R torbalı-dökme çimento ve Cem II A/S 42.5 R dökme çimento sunmaktadır. Fabrikamız 2004 yılından beri ISO 9001 kalite belgesine sahiptir. 2009 Yılında bu belgenin yeni versiyonu olan ISO 9001:2008’i almaya hak kazanmıştır. Ayrıca tüm ürünler için EC uygunluk ve TSE uygunluk belgelerine fabrika sahiptir. Deprem kuşağında yer alan bölgemizde kalite birinci önceliğimizdir. Leç olarak eskiden de olduğu gibi bölge için önemli bir istihdam kaynağı olmaya ve imkanlar ölçüsünde sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam edeceğiz. Leç curuflu çimento üretimi ile yılda 40 bin Ton Co2 salınımını azaltarak çevreye katkı sağlamaktadır. Fabrikamız 2004 yılından almış olduğu OHSAS 18001 belgesini başarı ile devam ettirmektedir. Lafarge’nin faaliyet gösterdiği 79 ülke arasında iş güvenliği mükemmellik kulübüne kabul edilen ilk 8 profesyonel ünite içerisinde de yeralmıştır.

 

MÜKEMMELLİK KULÜBÜ

Lafarge Ereğli Çimento, 2010 yılında Lafarge İş Sağlığı ve İş Güvenliği mükemmellik kulübüne dahil olmuştur. Lafarge’nin çimento faaliyet alanındaki 50 ülke arasından 9 ülke bu kulübe girebilmiştir. Lafarge Ereğli Çimento’nun bunlardan biri olmasından gurur duyuyoruz. Kulübe girebilmek için kaza frekans oranının %1’in altında olması gerekmektedir. Bu her 1 milyon çalışma saatinde olan kaza sayısının 1’in altında olması demektir. Ayrıca Lafarge Grubunun yaptığı incelemelerde iş güvenliği olgunluk seviyesinin yukarıda olması beklenmektedir. Lafarge Kdz.Ereğli Çimento bu başarıyı dah da ileriye taşımak azminde ve kararlılığındadır” dedi.