Lafarge Ereğli Çimento’nun, iş sağlığı ve güvenliği Ohsas 18001 belgesini bir kez daha tescillendirdiği bildirildi.

 

Ereğli Çimento’dan bu konuya yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:

 

“Lafarge Ereğli Çimento olarak 2005 yılında büyük bir kararlılıkla başlattığımız OHSAS 18001 belgemiz bir kez daha tescillendi.  British Stardards Institution Denetim firmasından almış olduğumuz TS OHSAS 18001  ( İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri) belgesinin devamı için 12-13 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan denetlemeden başarı ile çıktık. Yapılan iş sağlığı ve güvenliği denetiminde fabrikamızda herhangi bir olumsuz bulguya rastlanılmamış ve belgemizin devamına karar verilmiştir. Lafarge ailesi olarak tüm  çalışanlarımızı göstermiş oldukları hasasiyeten ve katkıdan dolayı kutluyoruz.

  Fabrikamız  TC. Yasal Mevzuatlarının, Tüzük ve Yönetmeliklerinin gerekliliklerini yerine      getirmekte, bunun yanı sıra Uluslararası ve Grup standartlarınıda en iyi şekilde uygulayarak    İş Güvenliği dalında diğer kurum ve kuruluşlara örnek olmakta ve olmaya devam etmektedir.

   Lafarge, çalışanları ve tüm paydaşları için güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmaya ve operasyonlarını güvenli bir şekilde yürütmeye kararlıdır. İş sağlığı ve güvenliği dikkate  alınması gereken temel bir değerdir ve kabul edilebilir tek rakam  “Sıfır”   iş kazasıdır.

   Tüm çalışanlar, yöneticiler ve müteahhit firma çalışanları İş Sağlığı ve Güvenliği Kuralları’na uygun çalışma ve kuralları kendi sahalarında uygulama konusunda yıllık periyodik eğitim planı çerçevesinde eğitilmektedir. Yurt içi ve yurt dışı tüm kaza ve istatistikleri herkesle açık biçimde paylaşılmakta, incelenmekte ve deneyimler paylaşılmaktadır. Lafarge yıl içerisinde  çeşitli etkinlikler ve aktiviteler düzenleyerek tüm çalışanlarının ve ailelerininde motivasyonlarını üst düzeyde tutmaktadır.

    Lafarge 2010 yılı başında bünyesinde sadece 9 ülkenin bulunduğu İş Sağlığı Güvenliği Mükemmellik Klübüne dahil olarak  İş Sağlığı ve  Güvenliği alanında ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha ispat etmiştir. Lafarge olarak hedefimiz işgüvenliği alanında mükemmellik konumunu devam ettirmektir.