Kdz.Ereğli'de hayırseverin bağışı ile temin edilen 10 adet akülü tekerlekli sandalye,  ihtiyaç sahiplerine düzenlenen tören ile teslim edildi. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Fiziksel Engelliler Derneği’nin Kırmacı Mahallesi’ndeki hizmet binası girişinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 10 engelliye akülü tekerlekli sandalye verildiğini söyledi. İlgililerle irtibata geçerek bağışta bulunmaları yönünde aracı olduklarını ifade eden Madenoğlu, şöyle dedi:

 

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

“Önceden kullandıkları aküsüz engelli sandalyeleri ile arzu ettikleri yerlere gitmekte zorluk çekiyorlardı. Mutlaka bir refakatçi, arkasından itmesi ve böylece gitmek istedikleri yere gitmelerini mümkün kılmalıydı. Ama bugün Allah’a şükür ki destekçi, hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile derneğimiz temin edip sevgili vatandaşlarımıza vermek üzere bizi bir araya getirdi. Biz, aracı konumunda ilgilileri devreye koyma konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Ama bu işin esas lokomotif dernek başkanımız İsmail Bey’dir. Geçen seneden beri 10 adet, hemen arkasına bir 10 adet daha ve şimdide 10 adet sandalye, ihtiyaç sahipleri ile buluşturuldu. Sandalyelerin siz değerli vatandaşlara ve ailelerinize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu sandalyelerin ayağınıza taş değemeden, hiçbir şey dokunmadan gitmeyi arzu ettiğiniz yerlere götürmesini diliyorum.”

 

150'YE YAKIN AKÜLÜ SANDALYE VERDİK

Dernek Başkanı İsmail Şentürk ise hayırseverlerin katkıları ile bağışlanmış olan 10 adet akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi arkadaşlarla buluşturmanın sevincini yaşadığını bildirdi. Ramazan Bayramı’ndan öncede yine 10 adet akülü tekerlekli sandalye verdiklerini, Kurban Bayramı’na kadar ise bölgede akülü ya da tekerlekli sandalye ihtiyacı olan her engelliye ulaşacaklarını anlatan Şentürk, “dernek olarak 150’ye yakın akülü sandalye verdik. En büyük sorunumuz, bozulan sandalyelerin tamirini yapmaktır. Ereğli Belediyesi’ne tekrar çağrıda bulunuyorum. Sandalyesi bozulan arkadaşlar için bize bir birim oluşturularak bunların tamirleri ile ilgilenilmesini rica ediyoruz” söyleriyle konuştu.

Şentürk, en az 20 kişinin daha akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyduğunu duyurdu. Törenin sonunda ise sandalye sahibi olanlardan bazıları, deneme sürüşü yaptılar.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)