Zonguldak'ın içme suyunu sağlayan Ulutan Barajı'na lağım suyu karıştığı iddiaları yalanlandı.

Basında 'Lağım içiyoruz' başlığıyla yer alan habere, Zonguldak Metropolitan Belediyeler Birliği Başkanı Ali Bektaş tepki gösterdi. Merkez ilçeye bağlı Kardeşler köyünde, Ulutan Barajı'nın yakınlarında bulunan eski bir restoran binasından baraja lağım suyu karıştığı iddia edilen yerde gazetecilere açıklamada bulunan Bektaş, Lağım içiyoruz başlığıyla verilen bu haber gerçeği yansıtmamaktadır. Bir haber yapacaksınız, buna eyvallah; ancak Zonguldak'ın tamamını ilgilendiren bir konuda insanları yalanlarla foto montajlarla etkileyemezsiniz. Lağım içiyoruz dediğinizde, ben insanlara lağım suyu içiriyorsam benim bugün istifa etmem lazım. Bu çok ağır bir suçlama. Kaldı ki barajın her tarafı kamerayla inceleniyor. Güvenlik görevlileri tarafından kontrol ediliyor. Bunu sizin ahlakınıza sunuyorum arkadaşlar. Bu çamur at izi kalsın diye yapılan bir haberdir. Burada bir tane tuvalet var mı Allah aşkına? Zaten bu atıl binayı yıktıracağım. dedi.

Yapılan haberi kınadığını ifade eden Bektaş, şunları söyledi: Bunun gazetecilik mantığını anlamıyorum. Yapılmak istenen nedir burada? Eğer lağım içiyorsak, gazetecinin haberden önce suç duyurusunda bulunması lazım. Bunu sizin huzurunuzda şiddetle kınıyorum. Ben eleştiriye açığım fakat toplumun tamamını ilgilendiren bir konuda insanları yanlış bilgilendirmeyin. Toplumun sizin aracılığınızla gerçekleri görmesini istiyorum. Ve bunu yazan arkadaşı da önce Allah'a havale ediyorum. Bizim bu modern tesisimizde suya pislik bulaşma ihtimali yok. Sabah 07.30'da buraya gelip akşama kadar karda kışta çalışan insanlar var. O insanların emeğine, lağım suyu içiyoruz diyerek saygısızlık yapmaya kimsenin hakkı yoktur.

ŞEBEKE KAÇAĞI ÇOK BÜYÜK
Bektaş, gazetecilerin su kaçağıyla ilgili sorusu üzerine şu bilgiyi verdi: Ayda basılan 900 bin metreküp suyun sadece 300 bin metreküpü tahsil edilebiliyor. Ayda 600 bin metreküplük çok ciddi bir açık var. Kozlu Belediyesi olarak bizde de yüzde 120 oranında kaçak vardı, yaptığımız şebeke yenileme çalışmalarıyla yüzde 40'a çektik. Temennimiz Zonguldak Belediyesi'nin de kayıp kaçağı önlemesidir. Zonguldak'ın coğrafi yapısından kaynaklanan arazi bozukluğundan kayıp kaçaklara tam müdahale edemiyorlar. Şebekede yenilenme lazım. Çünkü su boşa akıyor. Burada basıyorsunuz, ama çoğu boşa akıyor. Enerjiyi fazla harcıyorsunuz, ama tahsilat aynı. Patlamış balonu şişirmeye çalışıyorsunuz. Biz de buradan su basıyoruz, fakat çok kaçak olduğu için hem boşuna enerji harcıyoruz hem de su kaçağı oluyor.