Alevi Kültür Dernekleri Kdz.Ereğli Şube Başkanı Mehmet Taştan, Cem ve Kültür Evi'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün gökte meleklerin yerde insanların kan ağladığı gün. Bugün Fırat Nehri'nin kan aktığı gün. Biz yassı matemdeyiz, o ateş bizim içimizde ve biz o ateşle yanmaya devam ediyoruz. Ya Hüseyin, o gün aileni feda ederek yaktığın o büyük ateş dünyayı aydınlatmaya devam ediyor. Nurun, ışığın bizlere yol gösteriyor. Lanet olsun sana kıyanlara, zalimlere. Tutulan oruçlar, çekilen yaslar, dökülen gözyaşları, dergaha yazılsın aşk ile"


Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Adil Ateş, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, CHP'li bazı meclis üyeleri ile alevi vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Alevi Kültür Dernekleri Kdz.Ereğli Şubesi tarafından Cem ve Kültür Merkezi bahçesinde 22 Eylül Cumartesi günü saat 15.00'de aşure günü etkinliği gerçekleştirilecek. Tüm bölge halkı bu etkinliğe davet edildi. 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)