Zonguldak Belediyesi Merkez Terakki Mahallesi Lavuar Koruma Alanı ve Çevresi Planlama, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Düzenlemesi Ulusal Proje Yarışması kapsamında şehir dışından gelen jüri üyeleri Belediye Başkanı İsmail Eşref ile birlikte lavuar alanında incelemelerde bulundu.
Zonguldak Belediyesi Merkez Terakki Mahallesi Lavuar Koruma Alanı ve Çevresi Planlama, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Düzenlemesi Ulusal Proje Yarışması kapsamında Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Kentsel Tasarım Bilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Gülşen Özaydın, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Emre Mardan, İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Öğüt Erbil ve Zonguldak Mimarlar odası Başkanı Turhan Demirtaş lavuar alanında incelemelerde bulundu. Şehir dışından gelen öğretim üyeleri lavuar alanından fotoğraflar çekerken, lavuar hakkında bilgiler aldılar. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, bu projenin kendisinin en büyük projesi olduğunu belirterek, Zonguldak'a çok büyük bir eser kazandıracağına inandığını söyledi. Başkan Eşref, "En önemli projemiz dediğimiz lavuar alanımızın düzenlemesiyle ilgili son noktaya gelindiği gün. Kentsel Tasarım Proje yarışması Zonguldak'ta düşündüğümüz noktaya geldi ve artık başlıyor. Önce Kent Konseyi tartıştı. Kent Konseyi kararlarının ardından belediye meclisi kararı altına aldı. Bu kararlar onaylandı ve artık sonuca geldik. Jüri üyelerimiz İTÜ, Marmara Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden oluşmak üzere 7 jüri üyesi var. 7 danışman üyemiz var. Jüri üyelerinin tamamı toplantı yapacağız. Bugün itibariyle yarışma projesinin süreci başlıyor. Mayıs ayının ortalarında bitmiş olacak. Bu iki ay sürecek. Ortaya çok güzel projelerin çıkacağına inanıyorum. Lavuar alanı çok güzel bir projeye ve esere kavuşmuş olacak. Benim en büyük projem bu. Bu alanı düzenleyip bitirmek bana nasip olduğunda Zonguldak'a çok güzel bir eser bıraktığımı düşünüyorum" dedi.
Zonguldak Valisi Erdal Ata, Belediye Başkanı İsmail Eşref, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, TMMOB Zonguldak İKK Temsilcisi Erdoğan Kaymakçı, TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak Temsilcisi Turhan Demirtaş Danışman Jüri üyeleri arasında yer alırken, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Kentsel Tasarım Bilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Gülşen Özaydın, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Emre Mardan, İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Öğüt Erbil, Karabük Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Restorasyon Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Aysun Özköse, Yıldız Tenki Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir Bölge Planlama Bölümü, Kentsel Yenileme ve Koruma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İclal Sema Dinçer, TMMOB-ŞPO-Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Nazım Özer ve TMMOB-PMO-Peyzaj Mimarı Kemal Özgür de asli jüre üyeliğinde görev aldı.