Zonguldak Kent Konseyi Çalışma Grubu, dün Lavuar Alanı düzenleme önerileri konusunda Belediye Encümen Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.
Belediye Başkanı İsmail Eşref, toplantının açılış konuşmasında şunları söyledi:

"İHALE VEYA YARIŞMA"
"Lavuar Alanı'nın düzenleme çalışmalarını belirlemek üzere bir araya geldik. Komisyondaki arkadaşlarımız 2 aylık süre zarfında bu tip toplantılarla bir araya gelmeye devam edecek. Kentimizin sosyal ihtiyaçları doğrultusunda bir proje belirleyeceğiz. Fakat ne yazık ki, fazla zamanımız yok. Hızlı olmaya gayret göstereceğiz. Proje konusunda başta Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) olmak üzere İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) gibi başarısı yüksek üniversitelerin görüşlerini alıyoruz. Arsa sahibi olan TTK'nın da fikirleriyle hareket edeceğiz. Geçtiğimiz yıl 4 üniversitenin katılımıyla yapılan Lavuar Alanı Proje Yarışması'ndaki 13 projeyi de değerlendireceğiz. Alanın düzenlenmesi noktasında ihale veya yarışma yapacağız. Bunun kararına vardıktan sonra çalışmalarımıza hız vereceğiz."
Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Yesari Sezgin de, Lavuar Alanı'nın kent açısından büyük bir rahatsızlık uyandırdığını, belirlenecek projenin ardından bu görüntünün ortadan kaldırılmasıyla şehre estetik bir görüntü kazandıracaklarını belirtti.
Ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.