Zonguldak Belediye Meclisi’nin 2011 yılının ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. İki fire ile yapılan Meclis’te, biri gündem dışı olmak üzere 10 gündem maddesi görüşüldü. Meclis’te ilk olarak görüşülen maddede, Denetim Komisyonu üye seçimi yapıldı. Seçimler sonucunda,  M.Kadir Engin Marangoz, Gürbüz Kamber, Bahattin Arı, Abdullah Karagüzel ve Şendoğan Karataş, Denetim Komisyonu’na seçildi.
Gündemin 3’üncü maddesinde yer alan 69 Ambarları’nda Valilik Özel Kalem Müdürlüğü tarafından talep edilen eğitim, sağlık, spor ve belediye hizmet alanı ünitelerini içeren alanın imar planı tadilatı hakkındaki İmar Komisyonu raporuyla ilgili Belediye Başkanı İsmail Eşref şu görüşlere yer verdi;
“Bu alanda kamu ihtiyaçlarının giderilmesi eğitim, sağlık ve spor alanı ile ilgili talebi daha önce Meclis’te görüştük, şekillendirdik ve daha sonra komisyonda görüşüldü. Talep doğrultusunda ufak tefek ilavelerle, sadece tesis yığmayalım dedik. Yine maden müzesi inşaatımız var. Şehir dışından insanlarımız gelip gezdiğinde bir sanayi görmesin dedik. Bir ilave daha yaparak İl Afet İşleri Müdürlüğü’nün orada konuşlanabilmesi, Telekom şantiyesi ve Bölge Trafik Müdürlüğü’nün de resmi kurumların kalması komisyonca uygun görüldü. Sivil toplum örgütlerine danışılarak yapıldılar ve güzel oldu. İçimize sinen bir çalışma oldu. Eğer o alan bu haliyle yapılırsa, gerçekten Ankara istikametinden gelenler Zonguldak girişinde iyi bir tesisle karşılanırsa kent adına kimlik kazanmış bir avam haline gelmiş olacak. Bu alanın oluşmasında herkes katkı verdi.”
Geride kalan diğer 6 madde oy birliği ile komisyonda görüşülmesi kararı alınarak, son madde görüşüldü.
Gündem dışı yapılan 10’uncu maddede ise, Lauvar Alanı Projesi ile son anda yaşanan bir gelişme görüşüldü. Lauvar Alanı Projesi’nin Kastamonu Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden gelecek denetmenlerin olumsuz bir karar alabileceklerini belirten Eşref, konu ile ilgili şu bilgileri verdi;
“Meydanda yol ve yeşil alanların yüzde 40’ı aştığı için yol ve yeşil alanları mecburen meydanların bir kısmı terki konusu olması gereği meydanın bir kısmı terki konusu olamadı. Biz yeraltındaki otogarı da meydan dedik. Koruma Kurulu, ‘Bir daha karar almayacağım’ dedi. Belediye Meclisi’nde, ‘Emsali kaldırılarak onaylasın, benim için geçerlidir’ dedi. Biz de Meclis’te karar aldık. Burada yapacağımız herhangi bir düzeltme, Koruma Kurulu’nun kararlarını etkilemiyor. Çünkü yetkiyi bize verdiler. Şimdi ise, bu karar Milli Emlak Müdürlüğü’ne gidip işleme girdi.
 Kastamonu’da Milli Emlak Müdürlüğü’nün Denetleme Bürosu var. Oradan bu alanı denetime gelecekler. Fakat Defterdarlığımızda bir kaygı var. O kaygı da şu; Bu kadar çok meydan, yeşil alan ve yol içeren bu plana meydanları da katarsak yüzde 70’lere varan alanların terki söz konusu var.
Kaygısı belki kendilerinden, belki Zonguldak bürokratlarından, umarım öyle değildir. İnşallah engel olmak istemiyorlardır. Kastamonu’dan gelecek denetmenlerin, ‘Burada çok terki var, biz bunu niye alalım ki’ derlerse diye kaygılarını ifade ediyorlar. İnşallah buradaki işimizi engellemeye çalışan bir tavır değildir. Bu durum yeni ortaya çıktı. Sayın Valim, ‘Böyle bir alanı neden alalım, çok terk var, bakış açısını kaldıralım. Bunu düzeltelim’ diyor. Bu konuyu plancılara soracağız. Bu konuda herkesin görüşünü alacağız. Bu konuyu çözümsüz hale sokmadan şimdiden çözmenin yolunu bulmalıyız.”