Yapılan yeni yatırımlarla diş sağlığı hizmetlerini genişleten BEÜ Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, yalnızca Zonguldak’a değil tüm Batı Karadeniz Bölgesi’ne hizmeti veriyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat İnanç Cengiz alınan yeni lazer cihazıyla pek çok diş rahatsızlığının tedavisinin mümkün olduğununun altını çizerek şunları söyledi: “Merkezimize yeni alınan lazer cihazının kalibrasyonları tam olarak gerçekleştirildikten sonra kullanılmaya başlanacağını bildirmekten gurur duyarım. Er:YAG ve Nd:YAG cinsi kombine Lazer tedavisi uygulamalarına Ekim ayında başlayacağız. Lazer ile tedavinin hizmet kalitesinde ve hasta memnuniyeti açısından hastanemize farklılık getireceğini düşünüyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e Fakültemize verdiği desteklerden ötürü teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Dişhekimliği Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Ballı ise Lazer uygulamasının düzensiz kemik ve dişeti yapılarının tedavisi, dişlerdeki hassasiyetin tedavisi, kök kanal tedavileri, dişeti hastalıklarının tedavileri, dental implantların etrafında oluşan hastalıkların tedavisi, aft tedavisi, dişlerin beyazlatılması, dişetindeki renklenmelerin giderilmesi ve yara yeri iyileşmesinin hızlandırılmasında kullanılabileceğini söyledi. Ballı, Lazer tedavisinin geleneksel tedavi yöntemlerine göre ağrısız (işlemlerde genellikle anesteziye ihtiyaç duyulmaz) ve daha hızlı iyileşme sağladığının altını çizdi.