Libya’da çalışan Alaplılı işçiler memleketlerine döndü. İşçiler, terminalde kendilerini bekleyen yakınlarıyla kucaklaşırken, duygusal anlar yaşandı.

Libya’da çalışan Alaplılı 46 işçi, memleketine döndü. Alaplı şehirlerarası otobüs terminalinde yakınları tarafından karşılanan işçiler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiler. Libya’da işçi olarak çalışan Burhan Öztürk, kampta kaldıklarını kaldıkları süre içinde Libya halkının çok yardımcı olduğunu söyledi. Musallata bölgesinde işçi olarak çalıştığını kaydeden Öztürk, yaşadıklarını şöyle anlattı;
“Yaşadığımız şehrin dışında silah ve top sesleri duyuyorduk. Şantiyenin dışına Türkler olarak biz çıkmadığımız bir akşam yağmacılar şantiyemizi bastı. Direnmemiz sonuçta yağmacıları geri püskürttük.1 hafta bizim için çok zor geçti. Ancak Devletimiz her şeyi düşünmüş. Türkiye’ye gelişimiz dört dörtlük oldu. Feribotta Kızılay bize yardımcı oldu. Doktorlar muayene yaptı. Buraya gelesiye kadar çok rahattık. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.”
Murat Özgüç, ise “Devletimizin yapmış olduğu özveriye teşekkür ediyoruz. Kaldığımız kampta bile bize çok iyi baktılar. Türkiye’nin yapmış olduğu organizasyon diğer devletlere göre en iyisi idi” dedi.