Zonguldak'ta, bir buçuk ay önce çalışmak için Libya'ya giden Turan Arslan'ın eşi Nimet Arslan, endişeyle eşinin Türkiye'ye dönmesini bekliyor. En son eşiyle bir gün önce konuştuğunu söyleyen Nimet Arslan, eşinin çalıştığı şirketle sürekli irtibat halinde olduklarını anlattı.

Libya'da çıkan isyanda çalıştıkları şantiyelerinde mahsur kalan Türk işçiler zor anlar yaşıyor. Libya'da yaşanan isyan nedeniyle orada bulunan binlerce Türk vatandaşı ülkeye dönmek için çıkış yolları ararken, hükümetin tahliye çalışmaları da devam ediyor. Türk işçiler arasında Zonguldak'ın Çatalağzı beldesinden 1,5 ay önce ekmek parası için Libya'ya çalışmaya giden Turan Arslan da var. Arslan'ın 'ın (30) eşi Nimet Arslan, eşinin Türkiye'ye dönmesi için yetkililerle irtibatını kesmediğini söyledi.
Çatalağzı Belediyesi'nde görev yapan Nimet Arslan, gözüyaşlı bir şekilde eşinin Türkiye'ye dönmesini bekliyor.
Nimet Arslan, Libya'da bulunan eşiyle yaptığı telefon görüşmesinde, eşinin zor durumda olduğunu ve kurtarılmak için yardım beklediklerini söyledi. Eşinin ve birlikte çalıştıkları yaklaşık 300-500 dolayındaki şirket çalışanlarıyla birlikte 5 gündür aç ve susuz şekilde şantiye de mahsur kaldıklarını belirten Nimet Aslan, eşinin ve arkadaşlarının hayatından endişe ettiğini ve büyük bir korku içinde beklediklerini söyledi. Beş yaşındaki kızı Melisa'nın "Babamı özledim" şeklinde ağladığını belirten Nimet Arslan, şöyle konuştu: "Eşim için çok üzülüyorum. Sonuçta ailesi için, yani bizim için gitti oraya. Libya'ya çalışmaya gitti. 10 Ocak 2011 tarihinde gitmişti Libya'ya. Şu an içinde bulunduğu durumu özetleyecek bir kelime bulamıyorum. Ne diyebilirim ki, hayatlarından endişe ediyoruz. Orada aç ve susuz bekliyoruz diyor. Sadece benim eşim değil orada 300-500 kişi var şu an şantiyede. Hep beraber bekliyorlar. Mahsur kaldılar şantiyede. Yemekleri ve suları yok. Şantiyeden dışarı çıkamıyorlar ve kendilerine yardım elinin uzatılmasını bekliyorlar. İletişim çok kısıtlı. Çok nadir de olsa cep telefonuyla konuşabiliyoruz. Hatlarda sıkıntı var. Biz arıyoruz şantiyeden çıkmamız yasak diyor."
Libya'daki gelişmeleri internet ve gazetelerden takip eden Nimet Arslan, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan eşinin fotoğraflarına bakarak özlem giderdiğini söyledi.