Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın eski Başkanı Ahmet Likoğlu'nun hakkında verilen yakalama kararı çerçevesinde İstanbul'da yapılan denetimler sırasında yakalandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Kdz. Ereğli ilçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından İlimiz Karadeniz Ereğli İlçesinde Baskı, Cebir kurmak sureti ile Silahlı Suç Örgüt lideri Ahmet LİKOĞLU ve grubuna yönelik olarak 27.01.2009 tarihinde yapılan ÇELİK 2 adlı planlı operasyonda Örgüt Lideri Ahmet LİKOĞLU'nun da bulunduğu toplam 14 kişi Ankara 11.Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanarak Ankara Sincan Ceza evine teslim edilmiştir. Aynı Mahkeme tarafından serbest bırakılan Örgüt Lideri Ahmet LİKOĞLU tahliye edilerek tutuksuz yargılanmaya devam etmekte iken işlenen suçlar ile ilgili olarak ayrı ayrı verilen cezalarda toplam 89 (seksendokuz) yıl hapis cezası kararı aldığı ,Mahkeme kararı çıktıktan sonra Ahmet LİKOĞLU isimli şahıs  ikamet ettiği Kdz.Ereğli ilçesinden firar etmiştir.Şahıs ile ilgili yapılan çalışmalarda şahsın İstanbul ilinde olduğunun tespit edilmesi üzerine İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile koordineli yapılan çalışmalar neticesinde  Örgüt Lideri Ahmet LİKOĞLU isimli şahıs 28.09.2012 günü İstanbul İli Bahçeşehir ilçesinde kullanmış olduğu Giresun nüfusuna kayıtlı F. O. İsimli sahte kimlik ile yakalanarak çıkarıldığı Adli Makamlarca tutuklanmıştır.

İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün İlçemiz genelinde suç ve suçlu ile mücadelede çalışmaları aynı kararlılık ve titizlikle devam edecektir.