12 Eylül darbesinde kapatılan CHP’nin yeniden açıldığında Kdz. Ereğli Yönetim Kurulu üyesi olan ve partinin ilçe ve il delegeliği görevlerinde de bulunan Muhammet Likoğlu, partinin genel merkezine gönderdiği ileti de, milletvekili adayının mutlaka ikinci sırada olması gerektiğini ve aranan özelliklerde de rüzgara göre yön değiştirmeyenin listede bulunması gerektiğini dile getirdi.
Likoğlu’nun partiye gönderdiği ileti aynen şöyle:
“12 Haziran milletvekili genel seçimleri ülkemiz, partimiz CHP Zonguldak ve Ereğli için çok önem arz etmektedir. KdzEreğli 34 ilden büyük sosyal ekonomik kültürel ve siyasi açıdan gelişimini tamamlamış bölgenin lokomotifi bir ilçedir. Zonguldak ilinde toplanan toplam vergilerin %70 i KdzEreğli tarafından sağlanmaktadır. Yıllardır siyaseten geri plana itilmiş hak ettiği yeri siyaseten alamamıştır. KdzEreğlide siyasi ekonomik sosyal kültürel ve ticari  konularda birliktelik sağlanamamış böyle bir kültür oluşturulamamış,bu durumdan herzaman başkaları faydalanmış ben tüm siyasi partilerin Ereğliye hak ettiği yeri sıralamayı vermeleri gerektiğine inanıyorum.
CHP Kurucu yönetim kurulu üyesi olarak partide bir çok görevler üstlenerek gönül ve emek verdiğim partimin gayreti ve halkımıza vereceği güven sayesinde iktidar olma yolunda karşısındaki tüm rant ve karanlık güçleri alt edeceğine inancım sonsuzdur.
12 Haziran milletvekilliği seçimlerinde partimizden aday dayı olan tüm arkadaşlarımı kutluyor başarılar diliyorum,her biri çok değerli arkadaşlar.Partimize ivme kazandırmışlardır kendilerine teşekkürlerimi sunarım.
CHP ilçe örgütümüz ve yönetimi ilçemizde gerçekten çok başarılı çalışmalar yapmış ve Genel Başkanımızın sürekli vurguladığı HALKLA İÇİÇE olma anlayışı ile partimizi salonlardan sokağa taşımıştır.
Ayakkabı boyacısının da işadamınında kısaca herkesimin saygıyı gördüğü ve rantın değil halkın konuşulduğu bir örgüte sahip olmanın avantajını kullanarak bu başarılı örgüt yapısı ve partimizin tüm güçü ile önümüzdeki seçimlerde en kötü ihtimalle bölgemizden üç milletvekili çıkaracağımıza ve hem bölgede hem de ülkemizde birinci parti olacağımıza olan inancım tamdır.
İlçenin konumu ve bölgenin siyasi yapısı nedeniyle, Ereğli'nin mutlaka ikinci sırada yer bulması gerektiğine ve bu yerinde taleple CHP ilkeleri doğrultusunda örgütümüze partimize hizmet etmiş  CHP'liliğinden ve özellikle dürüstlüğünden kimsenin şüphe etmeyeceği rüzgara göre değil ilkelere göre hareket eden bir aday tarafından doldurulacağına tüm yüreğimle inanıyorum.
Bu doğrultuda en doğru kararı Ge-nel merkezin vereceğine inanıyorum.”