Türk Hava Kurumu Kdz. Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Likoğlu, "Geleceğimizin harcını karan, toplumumuzun temelini atan, emektar, zorluklar karşısında hiçbir yılgınlık göstermeyen bütün öğretmenlerimizi kutlarım" dedi. Yapılan açıklama şu şekilde:
"Milletlere, millet olma şuurunu kazandıran, geçmişten aldıkları ile geleceği yönlendiren, aydınlık ufuklarımızın habercisi siz: "Sevgili Öğretmenlerimiz." Sizlerin Ülkemiz için yerini anlatmada kelimeler kifayetsiz kalır. Sevgi ile inşa ettiğiniz toplum, sizin eserinizdir. Ülkemizin uygar uluslarla yarışı eserinizin mükemmelliğinin sonucudur.  Omuzlarınıza yüklenen yükün ağır olmasına rağmen, sorumluluk bilinci ile hep daha iyiye ve hep daha güzele koştunuz, koşuyorsunuz? Ben de bu günlere gelmeme vesile olan öğretmenlerime, onların nezdinde eğitime gönlünü bağışlamış bütün öğretmenlerimize şükranlarımı borç bilirim. 
Bizlere bu günleri ve sizleri bağışlayan Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ü bu vesile ile minnet ve şükranla anıyorum. "Gazi' Mustafa Kemal'in ifadesi ile Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir."Dünyanın en değerli varlıkları olan siz öğretmenler! Bugün, Türk öğretmeninin şeref günüdür. Ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür. Böyle anlamlı bir günde hepinizi sevgiyle, candan kutluyoruz. Geleceğimizin harcını karan, toplumumuzun temelini atan, emektar, zorluklar karşısında hiçbir yılgınlık göstermeyen bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım  öğretmenler günü kutlar, sonsuz saygılarımı sunarım."