** AL-PORT A.Ş. tarafından Alaplı'ya yapılması planlanan liman inşaatı için Mayıs ayı içerisinde ortaklık çalışması tamamlanacağı ayrıca proje maliyeti de belli olacağı bildirildi.

AL-PORT A.Ş. tarafından liman yapılması planlanan Alaplı Karşıyaka mevkiindeki duble yol çalışmaları ile birlikte karayolları nihai yol sınırları ve kavşak çalışmaları netlik kazanacağı bildirildi. Aynı mevkide buna bağlı olarak Alaplı Belediye'sinin yeşil alan, park ve peyzaj projeleri yer alırken, devamında AL-PORT A.Ş.tarafından bir yıldır çalışmaları devam eden Alaplı Liman projesi inşaat alanı başlıyor.
AL-PORT A.Ş. yetkililerinden alınan bilgilere göre liman yapılması düşünülen bölgede proje ve deniz dibi çalışmaları, zemin etütleri, dalga hesaplamalarında herhangi bir olumsuzluk olmadığı belirtilirken, Limanın Alaplı Köprüsünden Akçakoca istikametine 600 metre mesafeden sonra karayolları ve Alaplı Belediyesi park alanlarından itibaren başlaması neticesinde liman ana giriş çıkışları da  Alaplı-Akçakoca istikametinde 2 km'lik mesafedeki ana kavşağa bağlanıyor.  AL-PORT firması yetkilileri bu sayede Alaplı şehir trafiği açısından da her hangi bir sorun yaşanmayacağını ifade ettiler. Alport firması yetkilileri liman proje çalışmalarının Mayıs ayı içerisinde tamamlanacağını, bundan sonraki süreçte yasal izinlerin tamamlanmasıyla birlikte Alaplı Belediyesine ait park ve yeşil alan dolgularının AL-PORT A.Ş.tarafından yapılacağını dile getirdiler. Yetkililer, liman projesi kapsamında herkesimden destek geldiğini, biran önce inşa çalışmalarının başlaması yönünde kamuoyunun istekli olduğunu gözlemlediklerini bildirdiler.
ORTAKLAR ŞEKİLENİYOR
Mayıs ayı içerisinde ortaklık yapısı şekillenecek olan Liman çalışması için muhtemel ortaklar ise şu şekilde; Tat Metal, Özdemir Boru, Çınar Boru, Ümran Boru, Düzce Erciyes Boru, Ereğli Deniz Ticaret Odası olarak şekilleneceği bildirildi.
Ayrıca Bilindiği üzere Alaplı'ya yapılması planlanan liman inşaatına Alaplı ve Ereğli ticaret odaları ile sanayici ve işadamları başta olmak üzere, Akçakoca, Düzce ve Bolu gibi ileride hem talep hem de destek gelmişti. (Haber Cem Sürmeneli)