Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rafet Kılıç, ilçede yapılması planlanan liman projesinin ÇED raporunu onayının Çevre Bakanlığı'ndan alındığını söyledi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, ilçenin ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacağını düşündükleri Alaplı liman projesinin onayını Çevre Bakanlığı'ndan aldıklarını söyledi. Bundan sonraki süreçte şirkete ortak olmayı taahhüt eden İşadamları ile birlikteliği sağlayarak projeye hızlı bir şekilde devam edeceklerini kaydeden Kılıç, "Alaplı ilçemize ekonomik ve sosyal getirileri düşünüldüğünde Alport Alaplı Limanın çok doğru ve yerinde bir proje olduğunu görerek yola çıktık. Uzun soluklu çalışmalar sonucunda bugün Bakanlıktan ÇED raporunu bölge milletvekillerimiz Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, Alaplı Belediye Başkanımız Nevzat Çimenoğlu ve işadamı ve ALPORT Yatırımcısı İsmet Yılmaz ile birlikte ÇED Genel Müdürü Fevzi İşbilir'den teslim aldık. Çok mutluyuz. Alaplı'nın önü bu onay ile açılmıştır. Bundan sonraki süreçte şirkete ortak olmayı taahhüt eden İşadamlarımız ile birlikteliği sağlayarak projeye hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Bayındırlık Bakanlığındaki işlemlerin ardından liman yapım işlemlerine hızlı bir şekilde başlayacağız. İlçemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diler, bu konuda emeği geçen başta Valimiz Erdal Ata olmak üzere bölge milletvekillerimiz Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, Alaplı Kaymakamımız Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanımız Nevzat Çimenoğlu, Ticaret ve Sanayi odası yöneticilerine, Kdz Ereğli DTO Başkanı İrfan Erdem, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticilerimiz, sivil toplum örgütü temsilcilerine emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarım" dedi.
Alaplı Liman Projesi Çed Raporu Alındı başlıklı ve Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rafet Kılıç, ilçede yapılması planlanan liman projesinin ÇED raporunu onayının Çevre Bakanlığı'ndan alındığını söyledi.