Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Filyos prajesi nedeniyle sürekli gündeme gelen vadinin Endüstri Bölgesi ilan edildiğini belirterek, 2013 yılının ilk ayında da Filyos Limanı'nın temelinin atılacağı müjdesini verdi.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Filyos Vadisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ünal yaptığı açıklamada, Filyos Vadisi'nin 9 Eylül tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak Filyos'un Endüstri Bölgesi olduğunu hatırlatan Başkan Ünal, Filyos Limanı'nın ise 2013 yılının ilk ayında ihaleye çıkarılak temeli atılacağını belirtti. Ünal, Filyos Projesi kapsamında Filyos Vadisi hep konuşuluyordu.
En son 9 Eylül de çıkan Resmi Gazetede Filyos Vadisi sahil kısmından Derecikören demiryolu kapsamına kadar Endüstri Bölgesi olarak kabul edildi. Bu, 'artık burada bir bölge var' demektir Buraya artık Bölge Müdürü atanarak alt yapı projeleri yapılacak ve aynı zamanda tahsisler gerçekleşecek. Artık 'buraya bir takım firmalar gelecek ve fabrikalar inşaatlarına başlayacak' demektir. Biz Filyos Belediyesi olarak Filyos Endüstri Bölgesi için bütün her aşamada takiplerimizi yapıyoruz. Biz laf üreterek değil icraatlarımızla konuşuyoruz. Bildiğiniz gibi başkaları Filyos Projesini kendileri yapmış gibi söylemektedir. Ayrıca kendi emekleri varmış gibi söylüyorlar. Filyos Belediyesi olarak Filyos Vadisi'ni mesaimizi harcayarak buraya önem vereceğiz. Biz lafla değil işle, sözle konuşuyoruz. İnşallah Filyos'ta fabrikaların yapıldığını ve beklenen ve özlenen günün geldiğini göreceğiz. Filyos limanı ise en geç 2013'ün ilk ayında temelini atılacağı aynı zamanda ihalesi yapılacağı Ulaştırma Bakanlığı tarafından bizzat söylenildi dedi.