Zonguldak Valisi Erdal Ata ve beraberinde Çolakoğlu Demir-Çelik Firması yetkilileri ile birlikte Alaplı'da yapımı planlanan liman projesi ve kamulaştırma çalışması büyük ölçüde tamamlanan OSB bölgesinde incelemelerde bulundu.


Zonguldak Valisi Erdal Ata, beraberinde Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Çolakoğlu Demir-Çelik Firması sahibi Haydar Çolakoğlu, ALPORT Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz, Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç ile birlikte Alaplı ilçesinde yapımı planlanan liman projesi ve kamulaştırma çalışması büyük ölçüde tamamlanan OSB bölgesinde incelemelerde bulundu. İncelemeler ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Ata, bölgeye yatırımcı firmaların gelmesi için çalıştıklarını bu anlamda Çolakoğlu Demir-Çelik Firması ile OSB ve liman projesi yerinde incelemelerde bulunduklarını söyledi. Alaplı'ya liman projesi ve demir-çelik tesisini kazandırmak amacında olduklarını kaydeden Ata, “Biliyorsunuz Alaplı Organize Sanayi Bölgesi'nde kamulaştırma çalışmaları bitmek üzere, 830 bin metrekarelik alanın yaklaşık 780 bin metrekarelik alanı kamulaştırıldı. Şimdi Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nde de uzun yıllar önce kamulaştırılmış olmasına rağmen hala alanın büyük bir bölümünün boş olduğunu görüyoruz. Burada bir liman projesi var, işte 830 bin metrekarelik OSB alanımız var. Bizim arzumuzda büyük bir yatırımcı gelsin, hem limanı yapsın hem de OSB'nin tamamını verelim büyük bir tesis kursun diye, Çolakoğlu Demir-Çelik Firması da Bandırma'da deniz kıyısında 3 milyon 800 metrekarelik bir alan almış. Ben yöneticilerini ve patronlarını tanıdığım için kendim ricada bulundum, gelin bizim bölgemiz yatırımlar teşvik bakımından 3 bölgede kalıyoruz. Gelin yatırımınızı burada yapın dedik. Arkadaşlarımız bu amaçla geldiler, yeri gördüler bir ön görüşme oldu. Temennimiz inşallah yeri beğenirler, şartlar uygun olursa buraya gelirler. Bizim hedefimiz hem limanı hem de büyük bir demir-çelik tesisini buraya kazandırmaktır. Yatırımcı firmamız liman projesi ile de ilgileniyor. Demir-çelik sektörünün olmazsa olmazı limandır. Demir-çelik tesisini limanla beraber biz yapmalarını arzu ediyoruz. Hem kendileri açısından iyi olur hem de limanın kısa zamanda yaptırılması sağlanır” dedi.
Bölgede ERDEMİR'den başka imalat yapan kuruluşun olmadığına dikkat çeken Ata, “Bölgemize sanayi kuruluşları gelsin. Bu gün ERDEMİR çok önemli istihdam oluşturuyor. Bu bölgenin kalkınmasında çok önemli katkıları var. Bölgemizdeki sanayi kuruluşları genelde ara malzeme üretiyor. İmalat yapan sanayi kuruluşlarımız ERDEMİR'den başka yok. Bölgemizde yetişmiş eleman sıkıntısı da olmayacağını biliyorum. Alaplı OSB'yi bir milyon 500 bin metrekareye çıkartabiliriz. Ereğli OSB'de hala boş parsellerimiz var. Bunları birleştirerek Çolakoğlu firmasının isteği ölçülere getirebiliriz. Kendilerine araziyi teslim ederiz. Alt yapısıyla her şeyiyle alın yapın deriz. Valilik olarak bizlerde yollarını yaparız. Her konuda yardımcı oluruz. OSB ile ana yol arasındaki yolları biz yaparız” diye konuştu.