Alaplı hizmet üretmede birlik ve beraberliğin sağlanmasında örnek olmayı sürdürüyor.

Kdz. Ereğli'deki TTK limanının da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na devir edilmesinin ardından sadece Erdemir limanı ile balıkçı barınağı'ndan ithalat ve ihracat hizmetlerini yürütmeye mecbur kalan işadamları Alaplı'da yapılacak olan liman projesine olumlu bakıyorlar. Bu konuda kamuoyu oluşturmak için çalışmalarını yürüten Alaplı Ticaret Odası Başkanı Rafet Kılıç ile ALPORT yönetim kurulu başkanı İsmet Yılmaz,  liman projesiyle ilgili bilgi vermek amacıyla Ereğlili  sanayicilerden  Özdemir Boru Profil A.Ş.'nin  Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Özdemir'i ziyaret ederek konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verdiler. Ziyaret ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu bilgi verildi:
"Görüşmede Alaplı Liman projesi üzerinde konuşuldu. Özdemir Profil Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Özdemir ziyaretten son derece memnun kaldığını, bu projenin bölgemiz için çok önemli olduğunu, limanın bölgemize mutlaka yapılması gerektiğini hatta bu konuda geç bile kalındığını belirtti. Liman konusunda çok sıkıntı çektiklerini gemilerinin günlerce dışarıda beklediğini bu nedenle demuraj ödediklerini, netice olarak zaman zaman Gebze Limanı kullanmaya mecbur kaldıklarını söyledi. Filyos Liman Projesinin de, mesafe olarak uzak olması sebebiyle bölgemize verimli olamayacağını dile getirdi.
Alaplı da limanın yapılması düşünülen yerin son derece uygun olduğunu ve Düzce - Akçakoca -Ereğli Alaplılı sanayicilerimizin ihtiyacını karşılayacak bu limanın bizim bölgemizde şart olduğunu söyledi.
Bölgemizdeki iş adamlarımızın katılımı bu projeyi hayata geçirir diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve destekçi olacaklarını ifade etti."