Alaplı ALPORT Liman İşletmesi yönetim kurulu Başkanı İsmet Yılmaz, İlçede yapılması planlanan Liman inşaatı’nın son şeklini vermek ve Limana ortak olacak şirketlerin belirlenmesi için Ağustos ayı içerisinde sunum yapacaklarını söyledi.

 

Alaplı’da ALPORT tarafından yapılması planlanan Liman İnşaatı son şekline alıyor. Geçtiğimiz haftalarda İlçeyi ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu’nun Alaplı Liman Bölgesinde yaptığı incelemeler sırasında, Alaplı Limanının yerini beğendiklerini ve hiç aksatmadan çalışmalara devam edilmesi gerektiğini dile getirmişti.

Alaplı ALPORT Liman İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz, Liman inşaatında son işlemlerin tamamlandığını ve ilgili bakanlıklara dosyaların sunulduğunun belirtti. Limana ortak olacak şirketlerin belirlenmesi için ağustos ayı içerisinde sunum yapacaklarını dile getiren Yılmaz, Liman inşaatlarının tersane inşaatına göre maliyetlerinin daha yüksek olduğunu ifade etti. Yılmaz “Liman ile ilgili projeler, keşifler ve detaylar tamamlanarak onay için takdimler yapıldı. Bu süreçte Limanın maliyeti de ortaya çıkmış oldu. Ağustos ayı içinde Alaplı Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda kapsamlı bir sunum ve tanıtım yapılacak.  Liman ile ilgili Proje çalışmalarını yürüten firma yetkilileri, tüm detayları açıklayarak ortak olmak isteyen iş adamlarımıza sunum yapacaklar. Yapılacak sunuma, Zonguldak Valisi Erdal Ata başta olmak üzere, Zonguldak Milletvekillerini, bölgemizin Kaymakamlarını, belediye başkanlarını, Alaplı ve Ereğli Ticaret ve sanayi Odası üyelerini, ayrıca Ümran Boru, Erciyes Boru, Tat Metal, Özdemir Boru, Kaptanlar Şirketler grubu gibi güçlü firmaları davet ediyoruz. Alaplı Limanına ortak olmak isteyen firmalara son kez açık, açık ortaklık teklif edeceğiz. Liman inşaatları tersane inşaatlarına kıyasla daha maliyeti yüksek iştir. Ümran Boru Yönetim Kurulu Başkanı Orhan yavuz ile önümüzdeki hafta içinde karşılıklı olarak bir görüşme yapacağız. Sayın Orhan Yavuz Alaplı Limanı konusunda çok hevesli ve çok ilgili, muhtemel ortaklarımızın arasında bulunmaktadır. Alaplı Liman İnşaatının bu aşamaya gelmesinde Zonguldak Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen her kese teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.