Alaplı’da 40 projenin katıldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı Projesi" sergisi açıldı. 
Alaplı Anadolu öğretmen lisesi salonunda düzenlenen sergide, Merkez ilköğretim okul öğrencilerin hazırladığı limonla çalışan saat serginin en çok ziyaret edilen projesi oldu.
Proje sahibi öğrenci Yasin Ülkü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre kirliliğini azaltmak amacıyla doğal yollardan nasıl enerji elde edileceğini ispatlamak istediklerini söyledi.
Dijital saati pil yerine limonla çalıştırdıklarını anlatan Ülkü, şunları söyledi;
“Yenilebilir enerji kaynakları kullanmak gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmamızı sağlayacaktır. Bunu için bu projeyi öğrencilere tanıtmak istedik. Projeyi hazırlarken 4 limon elektrot, iletken tel, dijital saat kulandık. 
Bakır ve çinko elektrotu limona batırdık. İletken kablolardan birini bakır elektrota diğerini çinko elektrota bağlayarak limonlardan oluşan seri bir devre hazırladık. Acık ta kalan kablo uçlarını da dijital saate bağlayarak saatin limon enerjisiyle çalıştığını gördük.4 adet limon 3.50 volt elektrik üretiyor.”
Sergiyi gezen Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise, Öğrenciler çok ilginç projeler hazırlamışlar, özelikle limonla çalışan saat çok ilginç geldi bana öğrencilerimize hazırladıkları projelerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu tür sergiler İlçemizde yapılması çok faydalı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.