Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin protokolü, Zonguldak Valisi Erdal Ata başkanlığında imzalandı.
Çaycuma Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine; Zonguldak Valisi Erdal Ata, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen ve Çaycuma TSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.İmza töreninde konuşan Zonguldak Valisi Erdal Ata, şunları söyledi;"Ülkemizin en önemli sorunlarının başında eğitim geliyor. Eğitim sorunlarını kısa sürede çözersek, ülkenin diğer sorunlarının çözülmesi daha kolay olacağına inanıyoruz. Bugün dünyadaki gelişmiş ülkelere baktığımız zaman hepsinde eğitime çok önem verildiğini, genel bütçeden eğitim için ayrılan paylar çok üst düzeyde olduğunu, daima eğitimin ilk sırada geldiğini görüyoruz. Eğer bizde çağdaş ülkeler seviyesine gelmek istiyorsak hem devlet olarak hem de vatandaş olarak yapacağımız çok şey var. Son yıllarda hepiniz biliyorsunuz genel bütçeden en büyük pay eğitime ayrılıyor.
Ama ona rağmen bu payın yettiğini söylememiz mümkün değil. Hala eğitim yatırımları için, ayrıca kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız var. Amacımız çocuklarımızı daha iyi şartlarda yetiştirmek, yarına daha iyi bir düzeyde hazırlamaktır."
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Hep birlikte bu okulu ilçemize kazandıracağımıza inanıyorum" dedi.Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık ise, konuşmasında, "İlk protokolü gerçekleştirdik. Umarım yapmayı düşündüğümüz diğer iki okulu da sizin ve üyelerimizin desteğiyle Çaycuma'ya kazandıracağız" dedi.
Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman da, konuşmasında, "Bu okulun yapılmasında emeği geçenlerin hepsine şükranlarımı sunuyorum. İnşallah açılışında sizlerle birlikte geçekleştiririz" diye konuştu.
İmza töreninin ardından okulun yapılacağı alan gezildi.