Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gür yazılı bir açıklama yaparak Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla ilgili duygularını dile getirdi.

Mustafa Gür ?Ereğli Lisesi; ilk mezununu verdiği 1968 yılından bu yana her Cumhuriyet Bayramında çoşkusunu doruklara taşımış ve ulusal bağlılığını en güzel şekilde bayram törenlerinde yürekten dile getirmiştir. Bu dönemde de geçmişindeki örneklerinden geride durmayarak daha önde ve daha canlı olarak Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılım sağlayacağından kuşkumuz yoktur.

Bu itibarla mezunlarımızı; Ereğli?mizde yapılacak törenlerde Önce 28 Ekim 2009 Çarşamba günü saat 13.00 da yapılacak olan Çelenk Sunma töreni için anıt önünde,

29 Ekim 2009 Perşembe akşamı saat 19.00 da Büyük Cumhuriyet yürüyüşü ve Fener Alayı?na katılmak üzere Erdemir Caddesi Bağlık Karakolu önünde, bekliyor olacağız.? sözleriyle başladığı açıklamasına şu sözlerle devam etti:

Ayrıca tüm mezunlarımızın evlerinde ve işyerlerinde asacakları Türk Bayraklarımızla yedi düvel?e Ereğli?nin ve Ereğli liselinin bu ülkenin insanlarına ve topraklarına nasıl sahip çıktığını göstereceklerine olan inancımız tamdır.

CUMHURİYETİN VE DEVRİMLERİN HEDEFİNİ KAVRAMIŞ OLANLAR ONU KORUMAYI VE İLERLEMEYİ HERZAMAN BAŞARACAKLARDIR. BU TOPRAKLAR VE CUMHURİYET İCİN BİNLERCE ŞEHİT VEREN TÜRK ULUSU ,?İSTİKLAL VE CUMHURİYETİNİ MUHAFAZA VE MÜDAFAA ETMEK İÇİN? DAMARLARINDAKİ ASİL KANIN GEREĞİ, BU TOPRAKLAR, BAYRAĞI VE BU BÜYÜK ULUS İÇİN GÖZÜNÜ KIRPMADAN ŞEHİT OLABİLMEKTEDİR.

CUMHURİYET VE KAZANIMLARI NE PAHASINA OLURSA OLSUN KORUNMALI VE YAŞATILMALIDIR. CUMHURİYETİN 86. YILI HEPİMİZE KUTLU OLSUN.

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"