Zonguldak'ta, lise birinci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Kader Benli, Ramazan Bayramı'nın son günü, "Çarşıya gezmeye gidiyorum" diyerek, Dilaver Mahallesi'ndeki evinden ayrıldı. Kızları Kader'den 14 gündür haber alamayan acılı baba Bilal ve anne Hakime Benli, kızlarının geri gelmesini istiyor.
Baba Bilal Benli, lise öğrencisi kızı Kader'i 14 gündür aradığını belirterek şu bilgileri verdi;
"KIZIMI GERİ İSTİYORUM"
"5 çocuğum var. Kader, 14 yaşında ve çocuklarımın arasında en küçükleriydi. Benden izin istedi. 'Çarşıya gideceğim, arkadaşlarım ile gezeceğim' dedi. Bende, 'Kızıma harçlığın var mı?' diye sordum oda, 'Yok baba' deyince, bende 20 TL harçlık verdim ve çarşıya gitti.  O gün saat 15.00'a kadar gezmişler, yanındaki arkadaşına kızım Kader, 'Babam beni merak eder, ben eve gideceğim' diye söylemiş. Arkadaşı da, 'Ben seni arabaya bindireyim' deyince, 'Ben arabaya binip giderim eve' demiş kızım ve arkadaşıyla ayrılmış. Sonra saat 16.00'da kızımın telefonunu aradım, ama ulaşamadım. Kızımın arkadaşını aradım, 'Kızım, Kader nerede?' diye sordum. Oda bana, 'Amca, ben Kader'den ayrıldım, 'babam beni merak eder' diye benden ayrıldı ve bana eve gideceği söylemişti' diye söyledi. O gün sabaha kadar kızımı bekledim, ama gelmedi. Sonra öğrendim ki, kızım internetten bir çocukla tanışmış. O gün kızım ve o çocuğu, benim arkadaşlarım köy arabalarının oraya giderken görmüşler ve bana söylediler. Kader kaçtıktan sonra eve telefon geldi. Arayan kişi Kader'in ablasının numarasını istemişler, telefonu açan kızım ise, 'Siz kimsiniz?' diye sorunca, 'Ben Filyos beldesine bağlı Sefercik Köyü Muhtarı Muzaffer Sefercik, kızınızı merak etmeyin. Kızınız bizde, bizim çocukla beraber. Gelin anlaşalım. Bunlar cahillik yapmışlar' diye söylemiş. Ben daha sonra Muhtar ile görüştüğümde, kızımın bir İstanbul, Ankara ve Çaycuma'da diye bizi yanıltacak cevaplar veriyorlar. Kızım muhtarın akrabası Ramazan Karagöz ile kaçmış. Onun için muhtar hep bizi oyalıyor. Ben kızım ile hiç konuşmadım, ablası ile telefonda konuşmuş, ona 'geri gel' deyince, Kader, 'Ben geri dönemem, babamdan korkuyorum' diye söylemiş. Ben kızımı sağ salim geri istiyorum. Kızım benim her şeyim. Gelsin olduğu gibi kabul edeceğim. Yeter ki gelsin."
"BAYRAM BANA ZİNDAN OLDU"
Anne Hakime Benli ise, şunları söyledi; "Kızım 14 gündür kayıp, ben kızımı geri istiyorum. Her şeye kabulüm, yeter ki kızım gelsin. O bizim evimizin gülüydü. Bizi bırakıp gitti.
Ben yapayalnız kaldım. 5 çocuğum vardı, ama Kader, benim için daha çok değerliydi. O benim bir tanemdi. O benim bir parçamdı. Beni yıktı gitti. Bayram bana zindan oldu. Ben kızımı geri istiyorum. Ondan eş olmaz, o bizim evimizin gülü, benim evladımdı. Ben kızımı istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Kızımın sağlığı yerinde olsun, başka bir şey istemiyorum."